Zavirte u dom Nicolasa Cagea u San Francisku

Dok je bio jedan od najbolje plaćenih glumaca Hollywooda, sa zaradom od 40 milijuna dolara po godini, Nicolas Cage je posjedovao neke od najzanimljivijih nekretnina među koje je ubraja i kuća u San Francisku izgrađena 1914. godine za armenskog kipara Haig Patigiana.

nc-sf-1

Kao glumac s dugim nizom uspješnih hitova, Nicolas Cage je osvojio Oscara 1996. godine za ulogu u filmu “Napuštajući Las Vegas” u kojoj je glumio pisca alkoholičara koji se opija do smrti. Do 2000. godine Cage je veliki dio svoje zarade uložio u nekretnine te je posjedovao petnaest kuća.

nc-sf-2

U velik broj nekretnina ubrajaju se i čak dva dvorca u Europi, otok u Bahamima, kuću na plaži u Newport Beachu, posjed na Rhode Islandu, apartman u Las Vegasu, dvorac u Los Angelesu iz 1928. godine i rezidencija u New Orleansu.

nc-sf-3

Zadnja kuća koju je kupio 2007. godine, izgrađena je 1914. godine i prema riječima ovog popularnog glumca ona je “najviše opsjednuta kuća u Americi”.
Naime, Cage je kupio jednu od povijesnih kuća San Franciska smještenu visoko u brežuljcima s nevjerojatnim pogledom na grad.

nc-sf-4

Ova stara i veličanstveno lijepa kuća je izgrađena na području zvanom Russian Hill, u vrijeme kada se cijelo susjedstvo oporavljalo od posljedica velikog potresa koji je pogodio grad 1906. godine.

Kuća pod nazivom “Tudor Revival” rasprostire se na preko 600 kvadratnih metara, na četiri kata te pruža prekrasan i neometan pogled na zaljev San Franciska.

nc-sf-5

Smještena u blizini krivudave ulice Lombard pruža savršenu lokaciju za neobavezne šetnje, a u blizini se nalazi nekoliko raskošno zelenih parkova kao i neke od najljepših kuća raznolikih stilova gradnje koje čine predivno susjedstvo i okruženje sa stilom.

nc-sf-6

Otvoreni i prozračni kat obuhvaća veliko predsoblje s klasičnim stubištem, blagovaonicama, knjižnicom, ženskim toaletom, kuhinjom te garažom za dva auta.

Zanimljive su arhitektonske pojedinosti, u radnoj sobi i knjižnici, od kojih su mnoge još uvijek u izvornom vitražnom stakalu smještene tik do dva kamina koji još uvijek rade na drva.

nc-sf-7

Drugi kat sadrži dva apartmana za goste, te veliku glavnu spavaću sobu s dvije garderobe, kupaonu i bar sav ostakljen u zrcalima.

Na trećem su katu još dvije sobe, a u podrumu se nalazi velika soba za razna druženja, teretana s tuševima i vrhunski vinski podrum.

nc-sf-8

Izvor: TopTenRealEstateDeals.com
Fotografije: Open Homes Photography

Facebook Like Button