10 stručnih savjeta za jeftina putovanja

Google pretraživanja pokazuju da je zanimanje za frazu “jeftini ljetni odmor” poraslo za gotovo 167% u proteklom mjesecu, jer ljudi traže jeftinija putovanja za bijeg i odmor.
Zašto je tome tako?

Imajući to na umu, Forbes Advisor otkriva kako putnici mogu dobiti najbolju vrijednost za svoj teško zarađeni novac ovog ljeta, usred rastuće inflacije i krize troškova života.
Stoga vam donosimo top 10 10 stručnih savjeta za jeftina putovanja!

daleka  europska putovanja

1. Obratite pozornost na recenzije putnika​

Savjeti drugih turista neprocjenjivi su kada odlučujete kako planirati svoje nadolazeće putovanje. Recenzije mogu pružiti korisne savjete o glavnim atrakcijama, uključujući one kojih se treba kloniti, najbolje vrijeme za odlazak kako biste izbjegli gužve i možda čak kako doći do jeftinije karte.


2. Iskoristite lokalno znanje​

Mještani su uvijek najbolji izvor preporuka za autentična i isplativa iskustva. Potrudite se naučiti neke osnovne lokalne fraze jer ćete tako lakše započeti iskrene razgovore sa stanovnicima koji poznaju najbolja mjesta.


3. Razmislite o tome da sve rezervirate zasebno​

Za mnoge od nas, aranžmani za odmor mogu biti prava opcija iz financijske perspektive i perspektive užitka, ali pogodnost bi vas također mogla stajati više. Nemojte se bojati pogledati izvan gotovih ponuda za ljetovanje i razmislite o rezerviranju svega pojedinačno. Često ćete uočiti uštede pri donošenju samostalnih mikro-odluka, kao i veću slobodu oko toga što će uključivati ​​vaš odmor.


4. Kupite najnužnije unaprijed​

Mnoge osnovne potrepštine poput kreme za sunčanje i repelenta za insekte mogu biti skuplje na vašem odredištu, osobito ako kupujete u turističkom području ili u zračnoj luci. Opskrbite se ovim artiklima prije nego što napustite dom.

Također dobro provjerite kolika je dopuštena težina vaše prtljage, budući da će vam većina zračnih prijevoznika naplatiti puno za višak odnosno prekoračenje težine, pa se isplati izvagati svoj kovčeg prije odlaska u zračnu luku kako biste bili sigurni da imate dozvoljenu težinu.

kuhinja posude


5. Isprobajte smještaj s opremom za kuhanje​

S porastom stranica kao što je Airbnb, sada je sve lakše pronaći i rezervirati cijeli stan ili kuću kada idete na odmor, kao alternativu hotelskom smještaju. Ako odlučite ići ovim putem, provjerite je li uključeno sve što vam je potrebno da budete pravi kulinarski majstor u kuhinji ili ćete ipak morati jesti vani.


6. Istražite i kupujte​

Kada znate koju vrstu putovanja tražite, vrijedi kupovati uokolo, provjeriti cijene na raznim prodajnim mjestima (u anonimnom načinu pretraživanja!), pa čak i steći osnovno razumijevanje kodova za rezervacije zrakoplovnih prijevoznika i kako oni utječu na vašu cijenu karte.

To vam može pomoći da dobijete najbolju ponudu za svoj odmor. Također je vrijedno napomenuti da su nedjelje obično najjeftinije vrijeme za rezerviranje letova, a utorak i srijeda su obično najjeftiniji dani za let, ali to može varirati ovisno o odredištu i zrakoplovnoj kompaniji.


7. Idite sveobuhvatno​

Ako paket aranžman najbolje odgovara vašim potrebama za odmor, razmislite o punom pansionu ili all inclusive. U početku bi se moglo činiti skupljim, ali troškovi vašeg odmora za odmor su riješeni prije nego što uopće krenete na putovanje. Neka odredišta također nude pakete za razgledavanje znamenitosti i atrakcija, gdje kupnjom karata unaprijed možete uštedjeti novac.

europska i daleka putovanja


8. Budite fleksibilni​

Među svim planiranjima odmora, pokušajte ostaviti malo mjesta za impulzivne odluke u zadnji tren. To može značiti sudjelovanje u novom vođenom obilasku na temelju preporuka ili možda suprotno za nešto što odlučite izbjegavati. U takvim okolnostima, fleksibilne karte s besplatnim otkazivanjem mogu biti vrlo korisne i relativno jeftine.


9. Boravak radi uštede novca?​

Mnogi od nas će razmišljati o internom odmoru kako bi uštedjeli nešto novca, ali s troškovima putovanja željeznicom i vrtoglavo visokim cijenama goriva, boravak na kraju može koštati više. Osobito ako idete na popularno odredište ili jednu od prekrasnih obala vaše zemlje.


10. Kupite putno osiguranje za svaki slučaj​

Važno je kupiti putno osiguranje čim rezervirate putovanje u slučaju da ga morate otkazati. Vaša će putna polica također pokriti troškove hitne medicinske pomoći i pružiti vam financijsku zaštitu od gubitka ili krađe vaše prtljage i stvari. Najvažnije je da svoje želje i očekivanja možete prilagoditi svom odredištu i vrsti odmora koji planirate.

OVDJE saznajte za još nekoliko praktičnih savjeta za vaša putovanja

Adapteri: ponekad neophodni na putovanjima
Kako putovati solo: savijeti za putnike koji putuju sami
Rječnik stranih riječi za sve zaljubljenike u putovanja

Facebook Like Button