5 savjeta za putovanje s kućnim ljubimcima

Znate li da istraživanja Europske federacije pokazuju da u Europi 46% kućanstava ima barem jednog kućnog ljubimca te da većina vlasnika na svoj odmor, kraće izlete ili neke druge vrste putovanja kućne ljubimce vodi sa sobom.

Stoga donosimo najbolje savjete za sve vlasnike koji se ne žele odvajati od četveronožnih prijatelja tijekom odmora

ljubimci-putovanje-01

Bilo da posjedujete mačku, psa ili neku drugu životinju, važno je da planirate svoja putovanja u skladu s njihovim potrebama počevši od odabira prikladne destinacije, do osiguravanja uravnotežene prehrane kako bi se osjećali što ugodnije tijekom svojih novih avantura.

OVDJE pročitajte dodatne savjete za mačke na putovanju – kako krenuti bezbrižno na put s macom

ljubimci-putovanje-02

Kako bismo se odužili kućnim ljubimcima za svu ljubav, radost i podršku koju donose u naše živote, predani smo stvaranju boljeg svijeta za njih. Bilo da se radi o našim naporima da udomimo sve ljubimce s ulice ili da stvorimo zajednice i gradove u kojima su oni zdraviji, sretniji i prihvaćeniji.

OVDJE otkrijte 5 stvari koje nikada ne biste smjeli raditi svom psu

Stvaranje lijepih i nezaboravnih uspomena trebao bi biti apsolutni prioritet za vlasnike kućnih ljubimaca. Dakle, planirate li putovanje, opuštanje na plaži ili planinarenje, svakako razmislite o svom četveronožnom prijatelju i zajedno krenite na nevjerojatan odmor!

Top pet savjeta za ugodno i sigurno putovanje s kućnim ljubimcem ili više njih :)

pseca plaza pas na moru

Destinacija na koju ide i kućni ljubimac

Prije planiranja odmora s kućnim ljubimcem, važno je istražiti destinaciju – kakva je klima, ima li dovoljno aktivnosti za vaše ljubimce, imate li u blizini veterinara. Na primjer, ako ste se zaputili na plažu, provjerite prije toga ima li u okolici plaža za kućne ljubimce. Ako imate u planu planinariti, provjerite je li staza prikladna za kućne ljubimce i pobrinite se da se svi uključeni mogu zabaviti.

ljubimci-putovanje-03

Prijevoz za kućne ljubimce

Provjerite uvjete putovanja sa životinjama odabranom vrstom prijevoza. Po potrebi pripremite potrebnu medicinsku dokumentaciju i provjerite je li putovnica vašeg četveronožnog prijatelja uredna. Ako više volite putovati automobilom, pobrinite se da se životinja osjeća ugodno i udobno. Ako nema iskustva s vožnjama automobila, preporučljivo je napraviti nekoliko kratkih probnih vožnji po gradu, kako bi se vaš ljubimac naviknuo prije puta.

Smještaj za vaše kućne ljubimce

Budući da sve više hotela i apartmana danas dopuštaju kućne ljubimce, još je uvijek važno provjeriti njihova pravila o kućnim ljubimcima, dodatne naknade i ograničenja kako biste izbjegli neželjene neugodnosti po dolasku.

ljubimci-putovanje-04

Hrana za kućne ljubimce

Moguće je da je promjena uobičajene atmosfere stresna za ljubimce. Kako biste izbjegli dodatni stres za svog krznenog prijatelja, morate pripremiti dovoljnu količinu hrane i poslastica koje vaš ljubimac već poznaje i voli.

Također, pobrinite se i osigurajte dovoljno vode za vrijeme ljetnih vrućina. Preporučuje se da ponesete i prijenosnu zdjelicu ili bocu za kućne ljubimce. Kako bi se vaš ljubimac dobro osjećao i dobro prilagodio novoj sredini, pokušajte se pridržavati rasporeda hrane, šetnje i odmora kojeg slijedite kod kuće.

psi pas kucni ljubimci

Zabavite se

Ovo je najvažniji savjet od svih. Odmor s kućnim ljubimcima savršena je prilika da stvorite nezaboravne uspomene, ali i da još više učvrstite vezu sa svojim četveronožnim prijateljem. Poznavajući temperament, raspoloženje i ponašanje vašeg ljubimca, možete improvizirati, prilagoditi se trenutku i stvoriti što više pozitivnih emocija i zabavnih trenutaka iz vaših zajedničkih avantura.

Uz dopuštenje: Grayling, tvrtka Mars (sve fotografije)

Facebook Like Button