ACI marina Dubrovnik

ACI marina Dubrovnik spada u jedno od najljepših pristaništa za plovila na hrvatskoj obali plavog Jadrana.

Slobodarski grad Dubrovnik smješten je na istočnoj obali Jadranskoga mora, te u podnožju brda Srđ. Središte je Dubrovačko-neretvanske županije i glavna turistička odrednica na hrvatskoj obali. Ovdje prevladava mediteranska klima s prosječnim temperaturama od 16,4 stupnjeva Celzija, te s više od 250 sunčanih dana u godini.

U prometnom smislu Dubrovnik je odlično povezan kopnom, morem i zrakom s ostalim hrvatskim gradovima i lukama, kao i ostatkom svijeta. Ovdje su vam na raspolaganju redovne autobusne i trajektne linije, kao i pristup preko Zračne luke Dubrovnik.

Brojne turiste privlače njene kulturno-povijesne ljepote koje datiraju daleko u prošlost, ali i prekrasan akvatorij kojim dominiraju Elafitski otoci.

Najbolja polazišna točka za istraživanje Dubrovnika i njene okolice jest ACI marina Dubrovnik koja je smještena kod Komolca, dvije nautičke milje od luke Gruž i tek šest kilometara od stare gradske jezgre. Raspolaže s 425 vezova u moru i još 140 mjesta za pohranu plovila na kopnu. Svi vezovi opremljeni su priključcima za struju i vodu.

Dodijeljeno joj je i visoko priznanje Europska plava zastava jer je zadovoljila najstroža ekološka mjerila u pogledu sigurnosti i čistoći vode te okoliša. U sklopu marine nalaze se svi potrebni objekti za sigurno i udobno pristajanje – od servisne radionice, pokretne dizalice i crpke za gorivo do kafića, restorana, teniskog igrališta i bazena.

MARINA: ACI DUBROVNIK 
LOKACIIJA: 42°40,3’ N – 18°07,6’ E
KAPACITET: 425 vezova u moru
KONTAKT: tel.: 020/455-020; e-mail: m.dubrovnik@aci-club.hr

Facebook Like Button