Rapske marine – istražite rajske plaže otoka Raba s morske strane

Istražite turistički biser Primorsko-goranske županije, otok Rab.

Otok Rab smjestio se na sjeveroistočnom dijelu Jadranskog mora, u Kvarnerskom zaljevu. Sa susjednim otočićima poput Sv. Grgura, Trstenika i Dolina čini rapsku otočnu skupinu koja se nalazi na iznimno povoljnom geografskom prostoru, te koji privlači turiste iz cijeloga svijeta dugi niz godina.

Ovaj kvarnerski otok ima povoljne mikroklimatske prilike sa srednjom godišnjom temperaturom od 14,9 stupnjeva Celzija, 2417 sunčanih sati i oko 1108 mm oborina tijekom jedne godine.

Otok Rab povezan je redovnim autobusnim linijama s Rijekom, a preko nje i ostatkom hrvatskih i europskih gradova. Do njega je moguće doći i redovnom trajektnom vezom iz smjera Jablanca, a tijekom sezone i katamaranom s obližnjeg Krka. Tamo se nalazi i najbliža zračna luka koja je udaljena  oko 100 kilometara.

Izvrsna polazna točka za istraživanje rapske otočne skupine jest ACI marina Supetarska Draga, koja se smjestila u istoimenom naselju na sjeverozapadnom dijelu otoku. Otvorena je tijekom cijele godine, a raspolaže s 274 vezova u moru i još pedesetak za pohranu plovila na moru – opremljenih priključcima za struju i vodu.
U njenom sklopu nalazi se mjenjačnica, restoran, servisna radionica i svi drugi potrebni objekti za sigurno pristajanje.

Na zapadnoj obali otoka, unutar gradske luke, smjestila se ACI marina Rab

Nautičarima je na raspolaganju 142 veza u moru od travnja do studenog svake godine, kao i najnužnije turističko-ugostiteljske usluge.
Manji broj vezova u moru mogu se pronaći i u najjužnijem rapskom naselju Barbat, u sklopu Privezišta Pičuljan, koje je u svijetu poznato po konstrukciji kvalitetnih brodova.

MARINA: ACI RAB
LOKACIJA: 44°45,4’ N 14°46,0’ E
KAPACITET: 142 vezova u moru
KONTAKT: tel.: 051/724-229; e-mail: m.rab@aci-club.hr

MARINA: ACI SUPETARSKA DRAGA
LOKACIJA: 44°48,2’ N 14°43,8’ E
KAPACITET: 274 vezova u moru, 50 na kopnu
KONTAKT: tel.: 051/776-268; e-mail: m.supdraga@aci-club.hr

MARINA: PIČULJAN
KAPACITET: 40 vezova u moru
KONTAKT: tel.: 051-279 900; e-mail: info@piculjan.hr

Facebook Like Button