Agroturizam Tomić

Tradicijski običaji i gastronomija u središtu otoka Brača.

Konoba Tomić nalazi se u Gornjem Humcu, u sklopu obiteljske kuće stare 800 g. Tu ćete naći stari vinski podrum s rustikalnim objektima poput vinske preše – turan, velike drvene bačve i badnja za vrenje vina. U konobi se nalazi i stara preša za ulje, kamenice za skladištenje ulja, mlin za mljevenje kukuruza i pšenice te još mnogo drugih tradicijskih predmeta karakterističnih za dalmatinske konobe.

Na 6 kilometara udaljenom ranču “Košer” pak, vlasnici uzgajaju konje, mule, magarce, krave, telad, koze, kozliće, ovce, janjad, kokoši, svinje i druge domaće životinje. U sklopu ranča – uz obalu – smještena je i prekrasna plaža “Paklina” s tri uvale koje su u vlasništvu ove obitelji, a uz samo more nalaze se  vinogradi i nasadi smokava te maslina. Od tih plodova domaćini rade domaće vino, rakiju, prošek i maslinovo ulje, a svi proizvodi mogu se kušati u konobi obitelji Tomić.

Domaćini nude i 9 udobnih soba za odmor koje su opremljene kupaonicom, WC-om, telefonom i satelitskim sustavom te pristupom domaćoj kuhinji sastavljenoj od tradicijskih jela ovoga područja iz ekološke proizvodnje. Tomići imaju svoju pušnicu za sušenje pršuta i mesa, prostor za spravljanje domaćeg sira te otvoreno ognjište s pekom za pečenje domaćeg kruha. Poželite li, možete sudjelovati u pripremi hrane, a domaćini će Vas, stignete li krajem kolovoza, rado povesti i na berbu grožđa.

KORISNE INFORMACIJE

GOSPODARSTVO: Agroturizam TomićLOKACIJA: Gornji Humac, otok Brač
KONTAKT: Tel: 00385 (0) 21 647 242, e-mail: info@konobatomic.com
KAKO DOĆI:trajektom, katamaranom  (polazište iz Splita)

Facebook Like Button