Odličan recept za pomalo neobičan, ali iznenađujuće ukusan desert, s pjenušcem Misal Rouge donosi vam obitelj Peršurić.
Sastojciza desert s pjenušcem:
6 žumanjaka
150g šećera
1,5 litra Misal Rouge
malo cimeta
korica ½ limuna
Priprema deserta:
U duboku zdjelu se stave odvojeni žumanjci, koji se dobro promješaju sa 2 dl Misal Rouge i šećerom.
Nikako ne miksati da se ne stvori previše pjene.
U drugi lonac se stavi ostatak pjenušca i zagrije se na laganoj vatri. Kad je pjenušac u loncu ugrijan u to se dodaje cimet i korica limuna, te smjesa pjenušca sa žumancima i šećerom.
Na laganoj vatri ostaviti da zavrije i nakon par minuta maknuti s vatre.
Najbolje je desert ostaviti da se malo ohladi, te ga servirati kad je mlak u dubokim tanjurima ili zdjelicama. Za dekoraciju se mogu staviti maline ili jagode.
Dobar Tek!
Tekst: Ana Peršurić
Pjenušci Peršurić d.o.o.
Slika: Sxc