Duplo zlato za Frankovku Miraz 2012.

U Feričance je iz dalekog Meksika stiglo još jedno priznanje! Feravino osvojilo je duplo zlato za sortu koja u njegovim podrumima daje najbolje rezultate.

miraz-frankovka-2012Na najpoznatijem vinskom ocjenjivanju u Meksiku – Alfombra Roja 2017. – Feravinova Frankovka Miraz 2012. osvojila je duplo zlato. O najboljima je odlučivalo 36 međunarodno priznatih sommeliera metodom slijepog kušanja. Frankovka Miraz okitila se odličjem u konkurenciji čak 224 etiketa iz različitih svjetskih vinskih regija.

„Naša je Frankovka sve traženija u Meksiku jer izvrsno ide uz njihova pikantna jela. Prepoznali su je i u europskim zemljama, pa je prva veća količina ovog vina iz linije Dika otišla u Francusku, a početkom godine na predstavljanju u glavnom gradu Češke dobila je odlične kritike struke. Frankovka je tipična, ali nažalost, podcijenjena sorta u kontinentalnom dijelu Hrvatske i samo su joj se rijetki – poput naše vinarije, strastveno posvetili“, istaknuo je Luka Vrga, direktor prodaje i marketinga Feravina.

Frankovka Miraz 2012. moćno je vino kojeg krasi rubinsko crvena boja s purpurnim odsjajem. Miris je izraženo sortni, a u pozadini se nenapadno osjećaju vanilija, papar i tamna čokolada. Okus je intenzivan, dugotrajan, fin i čist. Odležavanje u barriqueu dalo joj je poseban šarm i privlačnost. Hrast se odlično uklapa u strukturu vina, a dominira tek u naknadnom okusu kao fini začin. Izvrsno se sljubljuje uz pršute i šunke, slavonski kulen, kulenovu seku i kobasicu, ali i začinjene specijalitete iz kotlića: fiš paprikaš i čobanac, jela od divljači te riječnu ribu. Izvrsna je uz roštilj, janjetinu s ražnja, odreske, ali i zrelije kravlje i kozje sireve.

Uz dopuštenje: Lollipop (sve fotografije)

Facebook Like Button