Ekskluzivan intervju: Maldivi: mirni kao i uvijek

Donosimo ekskluzivan intervju s predstavnicima resorata na rajskim otocima Maldivi.
Početkom veljače politička situacija u Maléu, glavnom gradu Maldiva bila je uzburkana no izvanredno stanje kratko je trajalo i ukinuto je 22. ožujka 2018. godine.

Zbog društvenih nemira i izvanrednog stanja mnogi putnici su se pitali je li put na Maldive siguran, ne shvaćajući kako su se politička previranja zbivala samo u glavnom gradu Maldiva Malé.

Kroz intervju s predstavnicima resorta Gili Lankanfushi, Reethi Beach i Reethi Faru na Maldivima saznali smo kakva je situacija na ovim rajskim otocima.

otočje maldivi plaža bungalovi

Kakva je situacija na otocima?

Uživanje u nedirnutoj prirodi na Maldivima, ostavljajući svakodnevnu rutinu iza sebe ono je što karakterizira odmor u svakom od resorata Gili Lankanfushi, Reethi Beach i Reethi Faru. Opuštena atmosfera nije se nimalo promijenila.

“Velika većina gostiju prolazi kroz međunarodnu zračnu luku Malé te se ne susreću s događajima u inače prometnog gradu. Naime, zračna luka je smještena na susjednom otoku te se turisti izravno iz zračne luke prevoze u svoja odredišta. Kratkotrajno izvanredno stanje nije imalo nikakav utjecaj na letove i planirana događanja.” objašnjava upravitelj jednog od resorata.

otočje maldivi plaža

Kako reagiraju gosti?

Atmosfera među gostima je pozitivna i opuštena. Doduše osoblje resorta imalo je nekoliko upita od strane gostiju vezano za događaj.

Sigurnost gostiju osigurana je kako unutar resorta tako i u široj okolici. Savršen položaj Maldiva koji se prostiru na tisuće otoka pomažu u održavanju miroljubive atmosfere na kakvu su gosti naviknuti i to na velikoj većini otoka.

maldivi otočje plaže fotografiranje

Da li još uvijek moguće ići na izlete?

Od preko tisuću otoka čak je njih 125 namijenjeno isključivo za turiste te na tim mjestima nema kontakta između lokalnog stanovništva i gostiju resorata. Prilikom Izleta na ostale otoke vodi se računa o najboljem mogućem iskustvu za svakog posjetitelja.

maldivi ljudi

Gosti se ne boje odlaska na izlete a lokalni tim, zadužen za vođenje i sigurnost i otprije su se nalazili u pratnji. Trenutno se najviše odlazi na nenaseljene otoke gdje gosti mogu uživati na pješčanim plažama u ronjenju i ostalim vodenim aktivnostima.

Organiziraju li se izleti u glavni grad Malé?

Gostima se organizira izlet na zahtjev. Oni idu u pratnji certificiranog vodiča ali većina gostiju ostaje unutar resorta i uživa u mnogobrojnim sadržajima koji su dostupni unutar destinacije na kojoj su odsjeli.

maldivi kornjača

Mnogi gosti na Maldive dolaze kako bi se što više odmarali na pješčanim plažama, uživanju u tirkiznom moru ili dugim šetnjama. Ako gosti žele vidjeti autentičan život lokalnog stanovništvom organiziramo posjete gdje se mogu upoznati s lokalnim zajednicama s autentičnom maldivskom kulturom i tradicionalnim načinom otočnog života.

Tekst omogućio: Green Pearls®