Evo kako se riješiti ožiljaka od akni i crveno-smeđih mrlja na koži

Akne su veliki izvor frustracija i nezadovoljstva vlastitim izgledom, posebno kod tinejdžera. Iako se svi žele što brže riješiti neugodnih prištića, nepravilnom njegom kože podsjetnik na njih može ostati mjesecima u obliku mrlja na koži.

Prištić je bolni izvor upale koji kod svijetlog tipa kože može ostaviti crvene mrlje, dok se ljudi tamnijeg tipa kože češće susreću sa smeđim mrljicama povezanima s proizvodnjom melanina unutar kože. Ukoliko se mrljice na koži ne tretiraju na pravilan način, ostavit će dugotrajan trag na koži što svi žele izbjeći.

Ožiljci od akni nastaju nakon dubokih upala, ali i nakon prolaska crvenila ostavljaju neugodne udubine u koži koje je teško sakriti.

Kako biste izbjegli dugu i napornu borbu s ožiljcima i mrljama na koži lica, donosimo pet zlatnih pravila za prevenciju ožiljaka i mrljica od akni

ciscenje-lica-2

Ne dirajte prištić

Iako je prvo pravilo najjednostavnije, često je teško suzdržati se od istiskivanja prištića u nadi da će na taj način upala prije proći. Nažalost, svakim diranjem prištića samo se povećava upala područja, a često se na taj način šire i brojne infekcije što svakako želimo izbjeći.

Izbacite iz svoje rutine gruba sredstva za čišćenje lica i agresivne pilinge

Birajte nježne proizvode za svoju rutinu čišćenja lica jer će bilo koji agresivan proizvod pogoršati upalu i ostaviti ožiljke ili mrlje na koži.

Hidratacija je ključ

Nikako ne izostavljajte dobru hidrataciju i koža će vam biti zahvalna. Hidratacija pospješuje bolje zacjeljivanje kože, a posebno je nužna ako svaki dan koristite puder. Effaclar Duo + ima matirajuću teksturu s cjelodnevnom hidratacijom, a može se koristiti i kao primer.

zena kozmetika krema maska za lice

Krema sa zaštitnim faktorom je vaš prijatelj

Šteta koju UVA i UVB sunčeve zrake nanose našoj koži velika je i nepovratna, a jedini način da se od tih štetnih utjecaja zaštitimo je redovito nanošenje proizvoda s visokim SPF-om. Između ostalog, redovitim nanošenjem krema s visokim zaštitnim faktorom, spriječit ćete nastajanje tamnih mrlja na koži i povećanje vidljivosti ožiljaka uzrokovanih štetnim sunčevim zračenjem.

Ne odgađajte posjet dermatologu

Internet ne može zamijeniti stručnu pomoć, stoga ukoliko vam ni jedan od savjeta dugoročno ne pomogne, posjetite dermatologa kako biste se konzultirali sa stručnjakom te našli rješenje za neugodne tragove na koži.

Uz dopuštenje: Komunikacijski laboratorij (sve fotografije)

Facebook Like Button