Goveđe trakice sa rukolom

Prestižni kuhar svjetske slave, s Vama dijeli najbolje recepte.

Goveđe trakice sa rukolom servirane na Baguette tostu.

Sastojci za 10 osoba:

svježi file od govedine kg. 1
extra djevičansko maslinovo ulje gr. 30
maslac gr. 15
brašno “00” gr. 50
bijelo vino gr. 100
juneća juha (brudet) q.b. (po ukusu)
sol i biber q.b. (po ukusu)
svježa rukola gr. 150
cherry rajčice, svježe gr. 130
francuski kruh (baguette) gr. 250
aceto balsamico di Modena gr. 30

Priprema:

Izrezati file od govedine na trakice posoliti i popapriti. U neprianjajuću tavu otopiti maslac i maslinovo ulje, staviti meso i peći. Nakon nekog vremena dodati bijelo vino i pustiti da ispari. Kuhati dalje 

Ukrasiti s rukolom koju smo začinili sa soli, biberom, aceto balsamicom (di modena) i nasjeckanim rajčicama (razrezanim na 4 dijela).

Fotografja: Foter

Facebook Like Button