
Kako napraviti svjetsku poznatu pizzu na tankom tijestu iz 00, ili zero zero kako ga zovu Talijani, tipa brašna u svom domu? Samo sljedite recept za napuljsku laganu pizzu svjetski pozbatog talijanskog kuhara Giuseppe Daddioa.
Talijanska pizza iz Napulja s rajčicom i mozzarellom.
Sastojci za napuljsku pizzu
500 grama brašna tipa “00”
250 grama voda
50 grama maslinovog ulja
10 grama sitne soli
10 grama kvasaca
5 grama šećera
Navedena količina sastojaka je za 10 osoba
Priprema:
Tijesto za pizzu
Pomiješati brašno s vodom, kvascem, uljem, šećerom i soli. Pustiti da se diže. Formirati pizzette, pustiti da se ponovno dižu.
Pržiti u vrelom ulju na 180° C.
Nadjev
250 grama oguljene rajčice
5 grama sitne soli
papar
10 grama ekstra djevičanskog maslinovog ulja
15 grama svježeg bosiljaka
200 grama mozzarelle
50 grama parmezana
Priprema:
Ispasirati rajčice i dodati bosiljak, posoliti i popapriti i dodati maslinovo ulje.Kuhati na laganoj vatri cca 15 minuta.
Serviranje:
Na pržene pizze staviti nadjev. Ukrasiti sa svježim bosiljkom i mozzarellom. Posipati sa naribanim parmezanom.
