Graševina s dodirom Jadrana

Iločki podrumi izronili svoju Graševinu Velika berbu 2011, koja je zadnjih godinu dana dodatno dozrijevala u uvali Ike na sjevernom Jadranu, na mjestu gdje izvire vrulja , iliti vruja!

Iločki podrumi izronili su kavez s vinom odležanim pod morem na dubini od 20 metara na rubu podmorskog izvora slatke vode odnosno vruje, koja su tu položena prije godinu dana na dodatno odležavanje i dozrijevanje.

grasevina-s-dodirom-jadrana-01

Svega 1100 butelja vjerojatno najbolje Graševine ovog stoljeća, u veličanstvenoj izvedbi jedinstvenog terroira Principovac, glavne enologinje Vere Zima i Starog podruma iz 1450., dodatno je od 5. kolovoza 2018. do 3. kolovoza 2019. dozrijevalo u Jadranskom moru, na mjestu gdje izvire vruja, smještena u uvali Ike, starog ribarskog mjesta pored Opatije, koja predstavlja potopljeni speleološki objekt na 22 metra dubine s konstantom temperaturom od 7°C.

grasevina-s-dodirom-jadrana-02

Vino je intenzivne žute boje sa zlatnim odsjajima. Na nosu sortno prepoznatljivo, izražajne mineralnosti i kompleksnosti s naglašenom voćnosti. U okusu raskošno, elegantno s gorkasto-slatkim, mekim i unikatnim završetkom diskretnog dodira Jadrana.

Utjecaj soli i valova osjetan isključivo na čepu, dok je ples maestrala, tramontane, bure i juga na buteljama kreirao jedinstveni zapis s morskih i „vrujskih“ dubina.

S nestrpljenjem iščekujemo kušati Veliko vino za velike trenutke s jedinstvenim zapisom morskih i vrujskih dubina!

Uz dopuštenje: Iločki podrumi (sve fotografije)

Facebook Like Button