Hotel Martinis Marchi i Toni Miloš ruku pod ruku do uspjeha

Toni Miloš talentirani je F&B manager restorana baštinskog hotela Martinis-Marchi na otoku Šolti, a što nam je otkrio o ovom rajskom mjestu te inovativnom “Wine & Friends” konceptu saznajte kroz naredne odgovore ovog intervjua.

U prekrasnom ambijentu jedinstvenog imanja na Jadranu Martinis Marchi, baštinskog hotela, marine i restorana smještenog u mjestu Maslinica na zapadnoj obali otoka Šolte, već šestu godinu za redom održava se “Wine & Friends” kulinarsko – vinsko događanje u kojem se uživa u gastronomskim delicijama, probranim vinima i ljepotama netaknute prirode otoka Šolte. Martinis Marchi ugostit će ljubitelje vrhunske eno-gastronomije u subotu, 27. travnja.

Autor koncepta je Toni Miloš, talentirani F&B manager i prepoznatljivo lice ispred restorana i hotela Martinis Marchi.

martinis-marchi

W: Pred nama je šesti po redu event za koji se mjesecima traži karta više, kako u inozemstvu tako i među domaćim ljubiteljima visoke gastronomije. Kako je zamišljen koncept eventa Martinis Marchi “Wine tasting & Gala Dinner„ te kako ste došli na ideju za kreiranje ovako posebnog eventa ?

Naša želja je stvaranje jedinstvenih i autentičnih doživljaja, iskustava koja stapaju ljepotu života, uživanje u trenutku I netaknutoj prirodi koja nas okružuje. Iz te želje se rodila ideja za jedno ovakvo događanje u kojem uživaju svi ljubitelji našeg, pomalo hedonističkog mediteranskog života, bez obzira iz kojeg dijela svijeta dolaze.

martinis-marchi-1

Upravo su takvi i naši gosti baštinskog hotela, restorana I marine. Iznimno smo ponosni što su se karte za ovo događanje rasprodale u svega nekoliko dana nakon najave I zbog toga ćemo se svake godine truditi biti drugačiji i bolji.

Naravno da moram zahvaliti svim našim partnerima koji su nam pomogli da realiziramo ovakav koncept večere, sljubljivanja vina sa različitim slijedovima hrane. Birane vinske kuće koje su naši partneri ove godine su: Korta Katarina, Krauthaker, Kozlović, naš domaći vinar Kalebić, te inozemni vinari Fumanelli, Château les Crostes i vinarija Schunck a naravno dan ćemo započeti specijalnim dočekom u našoj marini sa šampanjcem G.H. Mumm našeg partnera Pernod Ricarda.

martinis-marchi-2

Slijedi prezentacija vina u vinskom podrumu našeg 300 godina starog dvorca te kratki izlet po otoku i predstavljanje vinograda, maslinovog ulja i meda, ustvari šoltanska prirodna blaga na koja smo ponosni i koja koristimo svakodnevno u našem restoranu.

Ekskluzivna večera u 6 slijedova koncipirana je na način da svako jelo potpisuje jedan kuhar iz naše Stories grupacije, jedinstvenih luksuznih hotela na Jadranu. Svi hoteli u grupaciji su jedinstveni u svojoj sferi I pomno odabrani jer inspiriraju svojom baštinom, vizijom, uslugom ili posebnošću. Ove godine sa mojim timom će biti kuhari hotela: the Pucić Palace, R&C Meneghetti Wine Hotel & Winery, San Rocco, R&C Bastion i kuhar hotela Adriatic Rovinj.

martinis-marchi-4

W: Martinis-Marchi luksuzno je zdanje koje očarava ljepotom. Što biste izdvojili kao posebnost dvorca i destinacije?

Martinis Marchi je jedinstveno imanje na Jadranu jer vas već pri dolasku vodi u drugačiji, pomalo zaboravljeni svijet harmonije, mira i uživanja. Obuhvaća prekrasan baštinski dvorac star 300 godina pretvoren u luksuzni boutique hotel od samo 7 prostranih apartmana koji svaki pruža autentičan doživljaj, mediteranski restoran na otvorenom s pogledom na more te marinu koja je proglašena najboljom malom marinom u Hrvatskoj ove godine.

martinis-marchi-3

W: Zagovornik ste mediteranske kuhinje i vaša su jela inspirirana Mediteranom uz vaš osobni potpis. Koja je vaša filozofija pripreme jela i kreiranja menija?

U restoranu Martinis Marchi nastojimo oduševiti svakog gosta jelima pripremljenim jednostavno i sa što preciznijom termičkom obradom namirnicama, upravo kako bi okus namirnice dominirao.
Njegujemo individualni pristup, poštujemo kreativnost naših kuhara i nudimo tradicionalnu dalmatinsku kuhinju kako bi svako jelo za sebe predstavljalo vrhunski gastronomski užitak.

martinis-marchi-6

Svi sastojci koje koristimo u kuhinji odabrani su zbog njihove svježine i kvalitete. Usredotočeni smo posebno na lokalne i regionalne proizvode koji se pripremaju s velikom pažnjom i nude maksimalan okus.
Nezaobilazni sastojci su vrhunsko maslinovo ulje proizvedeno upravo ovdje na Šolti, limunov sok ili samo malo najbolje morske soli iz solana sa susjednog otoka Paga.

Ova dalmatinska filozofija kuhanja koristeći prirodne i jednostavne okuse omogućuje našim jelima od mesa i iz mora da se istaknu u svom pravom okusu.

martinis-marchi-5

Kao posebnost u našem restoranu nudimo i jedinstveni meni koji objedinjuje jela iz vremena naših osnivača, grofova Martinis Marchi.

Svakako se trudimo da svako jelo promatramo kao malo samostalno umjetničko djelo te našim gostima ostavimo nezaboravne uspomene.