Kako Božićnu večeru učiniti još intimnijom?

Boje mogu imati važan utjecaj ne samo na ugođaj gosta u restoranu ili vašem domu, nego utječu i na osjetilo okusa i mirisa. Kako bi vam otkrili jednostavne načine za poboljšanje doživljaja prilikom blagovanja, tim stručnjakinja za stiliziranje hrane Linda Lundgren, sastavili su inspirativne ideje o usklađivanju hrane i ubrusa.

tanjur-vecera-1

Kako napraviti slađi i ukusniji mousse od jagode?

Odgovor nije više jagoda i šećera. Umjesto toga, pokušajte poslužiti jelo s koraljno crvenim ubrusom. Boja zapravo povećava slatkoću i smanjuje gorčinu, čineći deserte savršenima“, kaže Linda Lundgren, profesionalna stilistica za hranu i kuharica.

Međusobna povezanost boja hrane i posuđa jednostavan je način da se poboljša i percepcija okusa.
Na primjer, ubrusi su često odabrani kako bi se podudarali s cjelokupnim unutarnjim prostorom, a ne sa jelima uz koja se poslužuju.

Kako bi se pomoglo vlasnicima restorana i obiteljima da posluže obrok koji bi doprinio boljem doživljaju gosta ili člana obitelji, te učinio Božićnu večeru intimnijom saznajte kroz inspirativne prijedloge kako upotpuniti svako jelo bojom ubrusa.

tanjur-vecera-2

> Akvamarin plava čini jela manje slanima, te naglašava okus jaja, indijske ili druge hrane u kontrastnoj žutoj boji.
> Koraljno crvena smanjuje gorčinu i čini jela slađim. Crvena i ružičasta savršeno se uklapaju uz deserte, posebno kako bismo istaknuli jagode ili druge crvene ukrase.
> Oker žuta naglašava trpkoću okusa i kisele arome, dobro pristaje uz ribu i morske plodove, dobro se uklapa sa jelima u zelenoj boji poput salata ili klica.
> Antracit siva daje jelima i prostorima svjetlije boje luksuzni efekt, te ističe bogatstvo okusa jela mediteranske kuhinje.

tanjur-vecera

„Svatko ima priliku osloboditi svoju kreativnost ne samo kada prezentira jelo na tanjuru, nego i prilikom postavljanja stola kako bi nadopunio svaki pojedinačni obrok“, kaže Anikó Rédey, marketing-menadžer za poticanje kupaca Torka. „Željeli smo inspirirati sve obitelji i voditelje restorana jednostavnim načinima da se kreirani tanjur zaista istakne jer je to najvažnije za cjelokupno iskustvo gosta.“

Uz dopuštenje: Tork (sve fotografije)

Facebook Like Button