Kako se boriti protiv neugodnog znojenja

Tijelo izlučuje znoj kako bi se ohladilo, a kod pretjeranog znojenja dolazi do izlučivanja veće količine znoja. Do pretjeranog znojenja dolazi kod određenih dijelova tijela poput stopala, pazuha i dlanova. Pretjerano znojenje kod osobe izaziva socijalnu anksioznost, sram i otežano obavljanje normalnih aktivnosti.

Izlučivanje znoja u većim količinama naziva se žarišna hipertenzija. Žarišna hipertenzija može prestati preko noći, a do sada se nije povezala s niti jednom bolesti.

Ako do pretjeranog znojenja dolazi u bilo koje doba dana i po cijelom tijelu, može se raditi o anksioznosti, nuspojavi lijekova, klimakteriji ili hiperaktivnosti.

Jedni od najčešćih uzroka pretjeranog znojenja su naporna fizička aktivnost i tople temperature.
Medicinski uzroci pretjeranog znojenja mogu biti srčani napad, menopauza, endokarditis, hipertireoza, groznica, leukemija, tuberkuloza, anksiozni poremećaj, stres i lijekovi.

Ako se jave noćna znojenja bez poznatog uzroka treba se potražiti liječnička pomoć. Isto tako liječničku pomoć je potrebno potražiti ukoliko znojenje otežava dnevne aktivnosti ili se naglo pojavi.

Izdvojeno:

> Prirodni lijekovi protiv pretjeranog znojenja su zeleni čaj, pšenični sok, grožđe, čaj od kadulje, kukuruzni škrob, ulje čajevca, sok od rajčice, sol, krumpir, kokosovo ulje, prirodni ocat, soda bikarbona i tain.

Utjecati na prestanak pretjeranog znojenja se može uz prestanak konzumiranja cigareta, nošenjem odjeće od prirodnih vlakana, izbjegavanjem sintetike, izbjegavanjem slatkiša i kemijski obrađene hrane, izbjegavajući stres i stresne situacije, prestankom konzumiranja droge i alkohola, unošenjem dovoljne količine tekućine u organizam, izbjegavajući jake dezodoranse i gelove za tuširanje.

Prirodni dezodoransi protiv znojenja mogu biti od velike pomoći, a birati možete između dezedoransa u spreju za stopala, intenzivnog kristalnog dezodoransa u kamenu i intenzivnog kristalnog dezodoransa u spreju.

Dezodorans za stopala u spreju pruža ugodu i svježinu tijekom cijelog dana, a dugotrajno sprječava neugodne mirise nogu.

Intenzivni kristalni dezodorans u kamenu ne sadrži štetne alkohole, aluminij, parabene i kloride, a namijenjen je svima koji se pretjerano znoje.

Intenzivni kristalni dezodorans u spreju je namijenjen svima koji se pretjerano znoje, a ne sadrži alkohol i aluminij, te je njegova zaštita 24-satna, bez bijelih tragova i mrlja.

Facebook Like Button