Klizanje ispred Rockefeller centra

Božićna čarolija ispred Rockefeller centra u New Yorku.

Kada gledamo američke romantične komedije ili drame, a radnja se događa u New Yorku za vrijeme Božića, glavne Božićne scene i scene klizanja, odvijaju se ispred Rockefeller centra. Upravo je to klizalište postalo jedan od blagdanskih simbola New Yorka u svijetu.

Ako se nađete u New Yorku za vrijeme zimskih dana, jedna od glavnih atrakcija je Rockefeller centar – mini grad unutar velikog grada. A upravo Vi možete uživati u najljepšoj Božićnoj priči na klizanju ispred centra. Klizalište je sagrađeno 1936. godine te od prvog dana sve svoje posjetitelje oduševljava svojom jedinstvenom i čarobnom atmosferom.

Centar je ukrašen poznatim Božićnim drvcem koji privlači sve vrste ljudi: od celebritija (kao što su Richard Gere i Wynonna Rider) do turista i stanovnika grada, te je najomiljenije klizalište u cijelom gradu. Klizalište je otvoreno od listopada do travnja a prisustvovati može samo 150 ljudi. Stoga ako planirate klizati na poznatom klizalištu, potrebno je unaprijed rezervirati.

RC klizanje_

Klizanje predstavlja tradiciju koju bi bilo šteta propustiti ako posjetite New York, bez obzira da li ste sami, s obitelji ili s partnerom. Dođite na Petu aveniju između 49. i 50. ulice te se ne brinite za ništa, već se samo prepustite čaroliji. Tamo možete bez problema iznajmiti klizaljke koje su uključene u cijenu, tako da ne morate nositi svoje od kuće.

Na klizalištu se također nalazi pozlaćena statua Prometeja i više od stotinu raznovrsnih svjetla, ali i glazbe, koja podižu atmosferu za vrijeme vašeg klizanja.

Cijena klizanja se kreće od $16.50 za djecu ispod 11 godina do $20 dolara za odrasle. Centar također ima i snižene cijene za klizanje, koje se često kreću u $7.50 na dalje – potrebno je uloviti samo pravi trenutak u New Yorku.

Ne propustite svoju priliku i uživajte na klizanju ispred prekrasnog i jedinstvenog Rockefeller Centra u New Yorku.

Rockefeller Centar
5 Avenija (između 49. i 50. ulice)
New York, NY 10020
Telefon: 212-332-7654
Radno vrijeme:
Ponedjeljak – Četvrtak 9:00 – 22:30; Petak – Subota 8:30 – ponoći; Nedjelja 8:30- 22:00

Autorica: Azra Terzić
Fotografije: Foter/Shutterstock

Facebook Like Button