Kokosova mast prava je riznica energije

Kokosova mast zagolicat će vaša nepca i unijeti dašak egzotike u pripremi neodoljivih zalogaja.

Bez obzira jeste li danas odlučili pržiti slasni odrezak na naglo, pirjati povrće ili obitelj razveseliti pečenim picekom – kokosova mast osigurat će da svi vrijedni sastojci ostanu očuvani.

Kupite li kokosovu mast neutralnog mirisa i okusa ona će se savršeno sljubiti uz sve vaše slasne kombinacije.

U tropskim zemljama kokosova mast je već tisućama godina prava kulinarska zvijezda zbog savršenog omjera masnih kiselina, pri čemu oko dvije trećine njena sastava čine trigliceridi srednje lančanih masnih kiselina koje imaju blagotvorni utjecaj na probavni sustav.

Kokosova mast sadrži visoki udio lauronske i kaprilne kiseline koje idu izravno u jetru te služe kao brzi izvor energije, blagotvorno djeluju na srce i krvne žile i ubrzavaju metabolizam, a pogodno djeluju i na kosu i na kožu.

Odličan je izbor i za sve osobe koje imaju problema s viškom kilograma jer je prava riznica energije, a organizmu istovremeno omogućava da dulje vrijeme održi osjećaj sitosti.

kokos napitak

Kokos, koji se nekada smatrao egzotičnom namirnicom, danas nam postaje sve bliži i dostupniji zahvaljujući popularnosti koja mu nezaustavljivo raste.

Osim što kokos reklamiraju slavni chefovi, sve češće ga koriste i gastroblogeri te svi oni koji izbjegavaju namirnice životinjskog podrijetla.

Kokos obiluje mineralima, osobito magnezijem i vlaknima, ali je siromašan vitaminima.

U trgovinama zdrave hrane, ali i u kvartnim dućanima, sve se više pronalaze, osim kokosova brašna i ostali proizvodi, poput u zadnje vrijeme popularne kokosove vode, vrhnja, masti ili kokosovog mlijeka.

Kako se koristi kokosova mast ili ulje?

Jednostavnije ne može. Kokosova mast odmah je spremna za korištenje, a ako recept zahtjeva uporabu u tekućem stanju, dovoljno je samo zagrijati kokosovu mast u maloj tavi te je upotrijebiti kao što to inače činite.

Kokosova mast izuzetno je otporna na visoke temperature pri čemu ne gubi na svojim blagotvornim svojstvima zbog čega će brojnim ljubiteljima dobih okusa vrlo brzo postati omiljena namirnica za prženje i pečenje.

Facebook Like Button