Lari & Penati:restoran u kojem se uvijek traži mjesto više

Delikatesni bistro s mnoštvom uzbudljivih gastronomskih iznenađenja u centru Zagreba.

Ponuda bistroa Lari & Penati pravo je osvježenje na zagrebačkoj restoranskoj sceni.

Umjesto posluge konfekcijskih gableca kojima je grad preplavljen, ovaj ljupki restoran služi krepke juhe od povrća, gurmanske sendviče i grickalice, ukusne namaze i maštovite pite od primjerice poriluka, kozjeg sira i pancete. Tu je i cijeli niz jela od ribe ili zapečena pileća krilca marinirana u medu, đumbiru i soku od naranče. Ponuda se mijenja na dnevnoj bazi i cijenovno je vrlo prihvatljiva. 

Gastronomsku pustolovinu možete zaokružiti ispijanjem vrhunskih crnih i bijelih vina ili prirodnim voćnim sokovima od bazge ili mente.

Prostorom bistroa,  koji je ime posudio od rimskih kućnih bogova čuvara zaliha hrane i usjeva, dominiraju crno-bijele nijanse te zanimljivi detalji. Jela možete konzumirati za visokim stolovima, na kojima se uvijek nalazi domaće maslinovo ulje, te sol i papar iz mlinca, ili ih ponijeti sa sobom. 

U ponudi delikatesnog bistro nalaze se i ukusni zalogajčići vlastite proizvodnje pakirani u staklenke koji su naročito prikladni za poklone. Odlučiti se možete za pikantne bademe s ružmarinom, slatko-ljute indijske oraščiće, slane kekse sa sirom i timijanom, kekse od lavande i limuna i brojna druga iznenađenja. Ponuda se neprestano širi tako da će u njoj uskoro naći i paštete vlastite proizvodnje, marinirana riba itd…

KORISNE INFORMACIJE

RESTORAN: LARI & PENATI, facebook stranica
LOKACIJA: Zagreb (Petrinjska 42)
RADNO VRIJEME: radnim danom od 12-20 h; subotom od 12 do 17 h
KARTICE: DA (Visa, Amex, Diners, Maestro, MasterCard)
KAPACITET: max 20 gostiju
REZERVACIJA: preporučuje se
KONTAKT: tel.: +385 1 46 55 776; e-mail: info@laripenati.hr 

Facebook Like Button