Nezaobilazno mjesto u Mariboru: Gostilna i hotel Maribor

Dođete li u prekrasan Maribor grad, jedan od najljepših povijesnih dijelova Slovenije zapazit ćete u staroj jezgri prekrasan hotel Maribor. Njegova stara vanjština jednako je privlačna kao i obnovljena unutrašnjost, bilo da je riječ o restoranu ili o sobama i apartmanima. Na jednom od središnjih trgova Maribora u današnjem zdanju hotela nekoć, točnije u prvoj polovici 18. stoljeća, bila je poznata pivovara.

hotel pogled

Današnji luksuzni hotel Maribor sastoji se dvije zgrade s adresom u Koroškoj cesti 2 i 4 bio je, a kada ih je kupio današnji vlasnik gospodin Arsenovič, bile su u vrlo lošem stanju. Obnova je zahtijevala rad više vrhunskih stručnjaka, a ponajviše arhitekata Gregora i Bogdana Reichenberg budući da je zgrada zaštićeni spomenik kulture što je zahtijevalo mnogo kompromisa funkcionalnog povezivanja dviju kuća i poštivanja zahtjeva Instituta za zaštitu kulturne baštine.

GOSTILNA MARIBOR – Gdje su priče iz prošlosti isprepletene s modernim kulinarskim iskustvima

hrana1

Kulinarska ponuda Gostilne Maribor temelji se na tradicionalnoj slovenskoj kuhinji i receptima naših baka. Iz kuhinje chefa Gregora Jagra širi se opojni miris svježe pečenog kruha, mirisnih kobasica, juhe od goveđeg mesa, “pokupljeni kuri”, “esigflajša”, bunja i gulaša. Slanina od jabuka i marelica i brojne druge delicije vraćaju gostima sjećanje na prošlost, ali jednako tako koketiraju s modernim kulinarskim trendovima.

restoran

U Rudolfovoj pivnici, kao dijela gostilne Maribor, najviše se nudi pivo, a domaća rakija i likeri od bilja poslužuju u nadsvođenom podrumu, nazvan Apoteka jer se Slovenci kažu da “za svaku bolest cvijeta i raste jedna biljka”.

GREGOR JAGER – glavni kuhar Gostilne Maribor
Gregor je stekao svoje znanje i iskustvo u najuglednijim ugostiteljskim restoranima Slovenije (Rožmarin, JB Restaurant, Binet Volčič, Bled) i inozemstvu (Kreuzwirt i Die Weinbank, Austrija). Rođen na selu, na južnoj štajerskoj granici s Kozjanskom, naučen na ukusne domaće zalogaje još uvijek pronalazi nadahnuće među zelenim livadama, šumama, plodnim poljima i različitim životinjama.
Gregor oduševljava svoje goste iskrenim osmijehom,a svi ga vole promatrati kako svojim brzim i preciznim pokretima stvara mala remek djela u hrani.

chef gregor

HOTEL MARIBOR – Gdje se priče iz prošlosti povezuju s modernim načinom života

soba hotel

Maribor hotel nudi 11 raskošnih i modernih apartmana koji nosi naslov jednog od najljepših butik hotela u Sloveniji. Neposredna blizina kulturnih, turističkih i drugih atraktivnih sadržaja u središtu grada daje mu stratešku prednost koja se traži.
Hotel Maribor nudi i ugodnu spa zonu vrlo ugodnu i intimnu, dovoljno veliku za četiri osobe. Katja Jaušovec, mlada dizajnerica interijera, zaslužna je za savršenu povezanost starinskih elemenata s modernim materijalima koji ovaj prostor čine jedinstvenim.

Teški podovi od hrastovine, stolovi od stoljetnih smreka Pohorja, starinske stolice, velike drvene kutije u kojoj su nekadašnji vlasnici ovog zdanja Tscheligi u 19. stoljeću pohranjivali pijesak za gašenje požara, priča je koja prostoru daje posebnu draž, a ponajviše oduševljavaju luksuzni kreveti kraljevskih dimenzija.

hotel

Posteljina i ručnici izrađeni su od visokokvalitetnih prirodnih materijala, dok goste u kupaonicama dočekuju kozmetički proizvodi Meraki. Svaki apartman ima vlastitu terasu s krovnim pločama s kojih se pruža pogled na grad …

Sve fotografije s odobrenjem Hotel i Gostilna Maribor (izvor službene stranice Facebooka)

Facebook Like Button