
Zadivit će vas kako je originalni talijanski liker od limuna lagano za napraviti. Samo četiri sastojaka i malo vremena dovoljno je za pripremu likera koji pruža puno više od uloženg. A što ima boljeg od domaćeg napitka koji ste napravili sami.
Sastojci za Limoncello
9 limuna
1 litra 96% alkohola
litra i pol vode
700g šećera
Priprema likera od limuna:
Obvezno koristite organski nešpricani limun. Koricu limuna ogulite. Pazite da ne zarežete previše u bijeli dio. Narezanu koricu stavite u staklenu posudu i zalijete alkoholom. Staklenku odložite na dvadeset dana.
Za pripremu likera od limuna možete koristi rakiju ili votku ali originalni talijanski limoncello se radi s alkoholom.
Nakon dvadeset dana zakipite litru i pol vode te dodajte 700 grama šećera. Miješajte dok se šećer ne otopi.
Nakon što se šećerna voda ohladi procijedite limun te alkohol dodajte u vodu.
Dobro miješajte par minuta.
Limoncello rasporedite u boce te ih pohranite na hladno i tamno mjesto ili u hladnjak.
Limoncello poslužite hladan u malenim čašicama.
