Lirski tenor Tvrtko Stipić želi „Živjeti“

Ljubitelji opere i redoviti posjetitelji opernog programa Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu vrlo dobro poznaju tenora Tvrtka Stipića (1970.).

Velike i srednje uloge u operama talijanskih skladatelja, ali i Mozatrovim ili kineskog skladatelja Tan Duna pokazale su njegove mogućnosti, pa možda i nije bilo pravo iznenađenje predstavljanje CD-a pod nazivom „Živjeti“ u izdanju Aquarius Recordsa (Muzej za umjetnost i obrt, Zagreb, 28.6.2016.). Dvanaest popularnih šlagera nastalih između 30-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća u novim aranžmanima podsjetilo je na „dobra stara vremena“, pa su se tu našle „Na povratak tvoj čekam“, „Kaži zašto me ostavi“, „Najljepša si ti“ ili „Živjeti“, u prepjevima ili originalnim hrvatskim tekstovima.

Na kraju dva komentra s omota ploče: „Glazbena atraktivnost i apartnost ideje, ostavit će sigurno nekog traga“ (Pero Gotovac, dirigent i skladatelj), „Ne bih se čudio da kvalitetu i originalnost tih napjeva otkriju današnje generacije“ (Milan Mišo Doležal, tekstopisac i skladatelj).

olga-vujovic-200Piše: Olga Vujović
Povjesničarka umjetnosti i komparatistica književnosti

Facebook Like Button