London grad koji će vas osovojiti na prvu

Grad na rijeci Temzi koji će Vas očarati u samo nekoliko minuta.

London je fantastičan grad obogaćen poviješću i kulturom, te nikoga ne bi trebao ostaviti ravnodušnim. Veličanstveni i inspirativni grad toliko toga nudi da će čak i najizbirljivije ostaviti bez daha. Godišnje grad London privuče čak 14,1 milijuna turista što dovoljno govori o njegovoj privlačnosti.
London krasi i još jedna činjenica, a to je nepredvidljivo vrijeme, ali ako sa sobom nosite sunčane naočale i kišobran, vaš posjet će biti opuštajući i nezaboravn.

Što to nudi jedan tako veliki grad koji privlači toliki broj turista svake godine.

Kulturne atrakcije:

Buckinghamska palača - palača sagrađena prije 300 godina za vojvodu od Buckinghama,naprosto očarava
Marble Arch- ulazna vrata u palaču koja su jedan od najfotografiranijih prizora
Houses of Parliament – sjedište dvaju parlamentarnih domova
House of Lords i House of Commons, Big Ben, Tower of London samo su neka od mjesta koja treba obići.
Westminster Abby – gotička crkva, mjesto gdje su se krunili britanski vladari
London Eye – panoramski kotač smješten na južnoj obali rijeke Temse, sa kojeg možete uživati u 30 minutnom izvanrednom pogledu na grad, a London nudi još mnoge druge atrakcije koje možete razgledati i memorirati kao savršena mjesta svog putovanja.

Restorani
Restorani se u Londonu mogu podijeliti u četiri kategorije:
Restorani u kojima se služi večera, koja obuhvaća predjelo, glavno jelo i desert bez pića. Preporuka su Gordon Ramsay na Royal Hospital Road, ili La Gavroch, a izvrstan je i Lindsay House.
Restorani Mash čija večera također uključuje sličan slijed nešto su povoljnija, a tu spadaju jošp i Rock and Sole Plaice te Duke of York.

Smještaj
Odaberite hotel The Rembrandt, Novotel London City South ili Grand Plaza Serviced Apartments ako vam ije teško odvojiti nešto više novaca za glamur i vrhunsku uslugu. No, ako tražite nešto manje luksuznije pa samim tim i jeftinije, tu je Easy Hotel i Couch Surfing.

Što se sve može raditi u Londonu
Od 2007. godine u Engleskoj je zabranjeno pušenje na javnim mjestima stoga pripazite gdje ćete zapaliti cigaretu, cigaru ili lulu.
Za vrijeme popodnevnih stanki, obično ručka, u crkvama West End i Citya možete pronaći besplatne koncerte. Savršeno je prepustiti sbožanstvenim zvucima u središtu Londona.

Izdvojeno:
> London pass- kartica kojom ostvarujete pravo na razne kulturne atrakcije posve besplatno.
> Ako možete, izbjegnite očekivane gužve na cestama Londona. Javni prijevoz je dostupan na svim lokacijama i vrlo jednostavan.

Facebook Like Button