Zašto u svijetu obožavaju Marcel Wandersa designera interijera i stvari

Osebujni i plodni nizozemski dizajner interijera Marcel Wanders svjetsku slavu je stekao sa svojim poznatim dizajnom prepoznatljive pletene stolice.

Možda ga najbolje opisuje njegov nadimak “Lady Gaga dizajnerskog svijeta” a on svoju filozofiju opisuje kao dizajn za ljude a ne za industriju.
Svojim djelima i radom Marcel Wanders nikoga ne ostavlja hladnim te iznova iznenađuje svojim idejama i višestrukim pristupu ideji dizajniranja. Njegove radove svjetska scena opisuje kao kombinaciju zaigranosti, humora, sve pomiješano s pomalo drskosti i mrvom drame.

private-residence-amsterdam

Ovaj svestrani majstor dizajna radio je za mnoge poznate mega kompanije među kojima su i KLM, Swarovski, Puma a među brojnim hotelima u kojima je uređivao interijere posebice se ističu Kameha Grand hotel u Bonnu i Mira Moon hotel u Hong Kongu, Amsterdamu, Istanbulu ili Bahreinu.

Osim predivnih pojedinačnih komada te dizajna interijera također se okušao i na polju svjetlosnih instalacija.

my-house-of-dreams

U svojem radu Marcel često koristi inovativne materijale i tehnike a svoje čarobne ideje pretače u čudesne kreacije među kojima se nalazi čipkasti namještaj, naočale, lampe, vaze i raskošan izbor tapeta.
Kao umjetnički direktor osvojio je publiku i svojom poznatom linijom Moooi.

casa-son-vida

Među mnoge modne marke za koje je dizajnirao namještaj ubrajaju se i Louis Vuitton, Marks and Spencer a zbog ljepote svojih kreacija dobio je brojne nagrade između ostalih i dvostruku nagradu u 2005. i 2006 godini za dizajnera godine od strane Elle Decorationa.

Marcel Wanders ističe se i po radovima na mnogim znamenitim građevinama, a njegova djela mogu se vidjeti na mnogobrojnim izložbama koje po sadržaju u svom postavu izlažu moderna djela dizajna.

https://www.youtube.com/watch?v=8GeMKM4SIiM

Kao poznatog dizajnera njegovi intervjui krase brojna svjetska izdanja pa čak i ona koja nisu isključivo posvećena uređenju interijera. Među takvim izdanjima su Esquire, New York Times ili Business Week budući da je Marcel stvorio svoje specifično carstvo no naravno ovaj elitni dizajner našao se i u knjigama koje prikazuju pregled modernog dizajna.

Marcel Wandersa možete pratiti na:
http://www.marcelwanders.com
https://www.facebook.com/wanderswonders/
https://www.youtube.com/channel/UCjdq_bokWZYh9YSdaVxV_7g
http://instagram.com/marcelwanders

Piše: Wish.hr

Facebook Like Button