Mario Valentić

Simpatični i uvijek nasmiješeni Mario Valentić u razgovoru s Wish.hr-om otkriva nam male tajne svog života.

Hrvatskoj publici poznat kao Mister turizma iz 2002. godine, a samo godinu dana kasnije i kao Mister Hrvatske. Nedugo nakon dobio je ulogu Borne Novaka u prvoj hrvatskoj sapunici Zabranjena ljubav, a kasnije se također pojavljivao u epizodnim ulogama Ville Marije, Sve će biti dobro, Doline sunca, Hitne 94 te humorističnih serija Bračne vode, Bibin svijet, Zauvijek susjedi. Po struci profesor fizičke kulture, te nekadašnji prvak države u hrvanju grčko-rimskim stilom, svoj život posvetio je treningu i tako je danas jedan od najznačajnijih promotora zdravog života u Hrvatskoj.

Što nam danas otkriva o svom životu, načinu prehrane i o svom prekrasnom sinu, pročitajte u nastavku.

W: Mister Hrvatske, model, najseksepilniji muškarac, promotor zdravog života, trener, glumac..Za čitatelje su to titule koje su Vas obilježile. No, što bi ste rekli što je najviše obilježava Vas
kao osobu i koji je Vaš moto?

Jednostavnost, vedar duh, ljubav prema kretanju (sportu) i prirodi, roditeljstvo, ljubav prema glumi i nastupanju, zahvalnost! Imam više dragih mi krilatica, a sada bih istaknuo ovu- “Ustrajno treniraj jednostavnost i dobro ćeš proći u životu!”

W: Glumili ste u raznim filmskim formatima. Koliko je gluma utjecala na Vas?

Više su to bili TV formati; od filmova sam snimio jedino kratki film “U tišini”. Jako volim glumu i malo mi je žao što je nisam prije spoznao u sebi jer bih u tom slučaju zasigurno imao I formalno glumačko obrazovanje. Gluma mi je pomogla da dodatno osvijestim neka ponašanja, razmišljanja, stavove te mi omogućila da beskrajno istražujem!

W: Možete li nam reći nešto o spektakularnom mjuziklu Footloose u kojem ste odglumili trenera Rogera Dunbara? Doživljaji, glumačko okruženje, iskustva?

Odličan projekt, izvrstan mjuzikl, vrhunska profesionalna ekipa, pregršt pozitivne energije, neopisiva zabava! Igrati Footloose za mene je predstavljalo uistinu enorman profesionalni gušt jer jako volim muziku iz tog mjuzikla, volim plesati (iako mi se karakter u predstavi protivi plesanju, ali na kraju i sam zapleše) i volim ekipu vrhunskih, vrijednih profesionalaca s kojima sam to radio. Vjerujem da će Footloose i dalje žariti i paliti diljem Hrvatske!

W: Trening je dio Vašeg svakodnevnog života. Kako održavate svoju liniju i koliko Vam je bilo potrebno da bi došli do određene figure tijela?

Točno ste rekli, to je dio mog svakodnevnog života, moj stil života. Prema tome, “određenu” figuru tijela nisam morao “postizati” ili, možda bolje rečeno, postižem ju od svoje 9. Godine kada sam se počeo baviti sportom (karate, pa 12 godina hrvanje), a poslije je tjelovježba postala i moja profesija. Liniju održavam uravnoteženom prehranom, umjerenim redovitim treningom i mentalnom hranom!

W: Koliko je prehrana utjecala na sve to? Da li ste koristili dodatke u prehrani?

Prehrana igara presudnu ulogu kad je riječ o vitkoj liniji! Ne trpam u sebe bilo što i nastojim jesti umjereno, raznoliko i cjelovito, po mogućnosti organskog podrijetla! Dodatke prehrani sam koristio i koristim ih još i sad (Multipower): zimi vitaminsko-mineralne preparate, proteinski shake, aminokiseline.

W: Da li nam možete opisati kako izgleda Vaš obrok, recimo ručak?

Npr., pire od prosa i raštike začinjen solju i maslinovim uljem i neka oborita riba s grill tave. Češnjak, naravno!:)

IMG_4538

W: Imate prekrasnog sina. Da li nam možete reći koliko Vas je očinstvo promijenilo?

Hvala! Promijenilo me utoliko što do tada nisam osjetio takvu vrstu bezuvjetne i bezgranične ljubavi, a samim time i pojavu emocionalne slabosti. Roditeljstvo je naporna šljaka, a posebno je naporno uspostaviti balans na svim poljima djelovanja (posao-egzistencija, partner, dijete, prijatelji, roditelji…)

W: Po struci ste profesor odgoja, da li sa sinom imate odnos učenik – profesor?

Fizičkog odgoja!:) Nemam takav odnos; imamo odnos “tata i Niko”.

W: Što bi ste rekli kakav je Vaš stil života?

Zabavno-zdravi stil života!

W: Da li ste ekološki osviješteni i koje su Vaše ekološke navike?

Jesam! Barem mislim tako! Kupujem organske namirnice, nikad ne bacam otpatke u prirodu, štoviše, ponekad znam pokupiti neke otpatke kada idem na Sljeme; stavim ih u džep, pa ih kasnije bacim u smeće! Boli me jako kada vidim smeće u prirodi!

W: Volite li putovati i koje putovanje bi ste najviše istaknuli?

Jako volim putovati! To mi je jedna od najdražih investicija u samorazvoj! Mirna i ja volimo zajedno putovati i prije rođenja Nike smo često putovali! Svako putovanje je posebno, a ako bih istaknuo neka onda bi to bio Portugal, Kuba i New York!

W: Što bi ste rekli, kako izgleda Vaš idealni godišnji?

Mirna, Niko i ja, negdje kod nas na moru gdje nije gužva, svakodnevno ranojutarnje i predvečernje plivanje, zajednički objedi, zdrava hrana, izleti s kajakom, čitanje knjige, puno sna, popodnevna spavanja.

W: Da li preferirate putovanja na Zapad ili Istok, i jeste li spremni na avanturistička putovanja?

Za sada je to više bilo na zapad, ali ni istok mi nije mrzak te ću i njega kad-tad istražiti. Avanturistička putovanja najviše volim; trenutno se s prijateljima spremam ovo ljeto popeti na najviši vrh Europe-Mnt Blanc!

W: I za kraj, kako se naš portal bavi kulturom življenja zanima nas koje savjete bi ste Vi dali našim čitateljima?

Jedite pametno, krećite se i mislite pozitivno!

Fotografije: uz dopušenje Maria Valentića, naslovna fotografija – HRT arhiva
Intervju odradila: Azra Terzić

Facebook Like Button