Mirna Radošević

Nije tajna da o sretnoj obitelji, uspješnoj karijeri, mnoštvu prijatelja i životnom optimizmu mašta većina visokopozicioniranih managera.

Imali smo priliku o tim i takvim izazovima razgovarati s Mirnom Radošević, predsjednicom uprave i glavnim strategom farmaceutske kompanije Salveo za Središnju i Istočnu Europu, osobom koja ključ uspjeha na svom životnom putu pronalazi u postizanju balansa između poslovnih i privatnih obaveza.

W: Kako biste sebe opisali u tri riječi?

Nasmijana, energična, zahtjevna.

W: Kako su izgledali vaši karijerni počeci, zašto baš farmacija?

Farmacija slučajno, učinila mi se zgodnom opcijom i danas sam zahvalna zbog te odluke. Uvijek bih ponovno odabrala farmaciju. Karijerni počeci bili su u ljekarni, a zatim nakon završenog pripravničkog staža počela sam karijeru u farmaceutskoj industriji od stručnog suradnika preko voditelja grupe proizvoda, zatim marketing managera i danas do direktorice Salvea.

W: O čemu ste maštali kao dijete?

Joj… davno je to bilo. Uvijek sam željela biti stjuardesa i evo gotovo sam svaki tjedan u avionu no u nekoj drugoj ulozi.

W: Tko su vaši uzori?

Imam i imala sam puno uzora koji su se mijenjali kroz moj osobni razvoj. Onaj koji je uvijek tu je moj otac. Također sam imala i imam puno učitelja (kolega, partnera, trenera..), a svatko od njih donio mi je nešto novo i na tome im zahvaljujem.

W: Često putujete, koja su vam najdraža mjesta na svijetu?

Putujem puno i često, privatno i poslovno. U svakom mjestu nalazim nešto posebno. No ako baš trebam navesti najdraža onda bi to bili Tajland i Australija, a od gradova Paris.

radosevic_02

W: Kako sve stižete, kako slažete svoje obaveze na listi prioriteta?

Uz podršku svog supruga, svoje djece, naše babysitterice, naših prijatelja i odličnih kolega. Što se tiče slaganja liste prioriteta, učim i s godinama mudrije raspoređujem vrijeme. Nastojim napraviti balans između posla i obitelji. Taj dio mi je jako važan.

W:. Koju biste knjigu preporučili našim čitateljima?

Og Mandino “Najveći trgovac na svijetu”, nevjerojatno jednostavno, životno i mudro štivo.

W: Vode li vas kroz život vise razum ili osjećaji?

Pokušavam da to budu osjećaji.

W: Koju ljudsku osobinu najteže podnosite?

Prihvaćam sve ljudske osobine.

W: Životni moto?

Carpe Diem.

Autor: agencija Ambrela komunikacije
Fotografije: privatni album

Facebook Like Button