Moda Tokija

Modni magnet u svijetu mode.

Moda u Japanu je svjetski poznata po postavljanju neobičnih stilova i trendova.

U Tokiju, postoji toliko različitih modnih stilova, kulture i subkulture, da je teško čak najnaprednijim modnim obožavateljima držati korak s modom. Svako godišnje doba mijenja stilove, subkulture dolaze i odlaze, marke se rađaju i umiru. Ako se ne nalazite u Japanu, kako uopće možete ostati na vrhu mode i onoga što se događa na modnoj sceni?

Postoje doslovno stotine, ako ne i tisuće, časopisa posvećenih tokijskim ulicama i modnim fotografijama. No, časopisi se objavljuju jednom tjedno ili jednom mjesečno, a u brzoj modnoj meci poput Tokija, trendovi mogu nestati u samom trenutku kada čitate o njima.

Japanski dizajneri kao što su Rei Kawakubo, Junya Watanabe i Yohji Yamamoto svojim posebnim dizajnom nametnuli su svijetu i gradu Tokiju nove trendove te ga tako učinili modnim sinonimom za Japan i svijet. Njihovi neobični ali čisti krojevi,  nove siluete i tehnologije u obradi materijala, samo negiranje sveopćih trendova i modernih inovacija, samo su djelić onoga po čemu se izdvajaju ovi japanski dizajneri. Svojom umjetnošću, šarmom i upornošću otvorili su savršeno novo poglavlje sa svojim imenom u modnoj povijesti.

U Tokiju se u zadnjih par godina razvijao novi pristup stilu, neobično i totalno različit od onoga što se danas može vidjeti na pistama spomenutih dizajnerskih imena, a s ciljem razbijanja sivila i sveopće dosade i jednostavne rutine gradskih ulica.

Vruće točke kao što su Shibuya i Harajuku, poznati su po svojoj živahnosti ulica japanske modne kulture. Njegovo mjesto izražava nove stilove, rađa novu modu, kao što su Harajuku djevojke koje su poznate po šarenom, slojevitom i vrhunskom izgledu.

Moda se mijenja vrlo brzo, a u Tokiju je to iz dana u dan. Vidite grad, doživite ga, postanite stručnjak i zapamtite: Otvorite oči i zamislite budućnost.

Donosimo Vam svjetske butike u Tokiju:

Yohji Yamamoto 
5-3-6 Minami-Aoyama Minato-ku
Tokyo
www.yohjiyamamoto.co.jp

Issey Miyake
3-18-11 Minami-Aoyama Minato-ku
Tokyo
www.isseymiyake.com

A Bathing Ape
5-5-8 Minami-Aoyama Minato-ku
Tokyo
www.bape.com

Hugo Boss 
Roppongi, Minato,
Tokyo 106-0032,
www.hugoboss.com‎

Chanel
Ginza Chuo,
Tokyo 104-0061,
www.chanel.com

Gucci
Ginza Chuo,
Tokyo 104-0061
www.gucci.com‎

Louis Vuitton
Tamagawa Takashimaya Setagaya-ku
Tokyo, 158-0094
www.louisvuitton.com‎

Yves Saint Laurent
GINZA KOMATSU WEST, 6-9-5, GINZA CHUO-KU
TOKYO, 104-0061
www.ysl.eu

Calvin Klein
Sarugaku-cho 28-7 Daikanyama Fashion Building,
Shibuya-ku 150-0033 Tokyo
www.calvinklein.com

Vera Wang
Park Hyatt Nishishinjuku Shinjuku,
Tokyo 163-1055,
www.verawang.com

Prada
Yuraku-Cho 2-5-1 Tiyoda-Ku
100-8488 Tokyo
www.prada.com

Ralph Lauren
Omotesando 4-25-15 Shibuya-ku
www.ralphlauren.com

Tom Ford
Yuraku-Cho 2-5-1 Tiyoda-Ku
100-8488 Tokyo
www.tomford.com

Fotografije: Foter

Facebook Like Button