Najveći austrijski skijaški užitak počinje u zimskoj sezoni  2021/2022.

Ski amadé NOVOSTI – povratak zimskog turizma! Austrijski Ski amadé vjeruje u zimski turizam pa zimsku sezonu 2021/2022. kada započinje s brojnim novostima i ponudama u svojih pet regija: Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, zima za obitelj na Hochkönigu i Grossarltalu.

Različiti skijaški doživljaji, kulinarski specijaliteti i obiteljske ponude dostupni su u najvećem austrijskom skijaškom raju.
Sa samo jednom skijaškom propusnicom, posjetitelji mogu koristiti 760 kilometara staza, 270 modernih liftova i 356 savršeno uređenih staza uz koje se nalaze brojna odmorišta i s kojih se pružaju prekrasni pogledi.

Povratak zimskog turizma u Ski amadé

Skijanje je sport na otvorenom i prije svega zdrav sport.
Ne samo da jača mišiće i povećava tjelesnu izdržljivost, već ima i
pozitivan učinak na um i dušu.

skije skijanje austrija 2021 2022

Tu je i kretanje po planinama i na svježem zraku što vas jednostavno čini sretnima. Pritom se stvara i dovoljno vitamina D. Takvi nezaboravni trenuci sreće osobito su korisni nakon prošle teške zime s brojnim ograničenjima. Stoga ne čudi da se prvi skijaški odmor ove zime iščekuje s radošću. Prošla sezona pokazala je da se krize najbolje mogu prevladati zajedno. Unatoč svim ograničenjima, skijališta su mogla biti otvorena za dnevne posjetitelje pod posebnim uvjetima.

Sigurnost gostiju i zaposlenika bila je na prvom mjestu

Ski amadé vjeruje u zimski turizam i u sezoni 2021./22. Unatoč vrlo teškoj prošloj sezoni, najveći austrijski skijaški raj
optimističan je i raduje se posjetiteljima. Naravno, poštuju se svi trenutno važeći propisi u pogledu higijene i sigurnosti. No sada se načelno smatra da za skijanje uglavnom ne bi trebalo biti ograničenja.

skijaska staza austrija

Investicije u dvije nove žičare i više udobnosti za ljubitelje zimskih sportova

U Ski amadéu će i u zimskoj sezoni 2021./22. biti novih ulaganja. Grade se dvije nove žičare u skijalištima Snow Space Salzburg i Filzmoos koje će biti otvorene u nadolazećoj zimskoj sezoni: žičara Flying Mozart i šestosjedna sjedežnica Sixpack Mooslehen.

U Wagrainu u skijalištu Snow Space Salzburg se uz žičaru Flying Mozart gradi jedna od najsnažnijih i najmodernijih gondola u
Alpama.
Ljubitelji zimskih sportova ubuduće će moći koristiti više od 200 kilometara staza u samo jednom danu skijanja.
Nakon više od 30 godina, gondola s deset grijanih pojedinačnih sjedala, s opremom za zabavu u kabini, osvjetljenjem kabine i
W-LAN-om zamjenjuje staru stajaću gondolu izgrađenu 1988. godine.

Ruta je slična onoj nekadašnje žičare Flying Mozart. Sve strukture nove središnje postaje sakrivene su ispod površine i savršeno se uklapaju u krajolik. Uz vožnju koja traje manje od jedanaest minuta na sat se može prevesti do 4 000 osoba.

Kako bi se skratilo vrijeme čekanja i posjetiteljima omogućilo da brzo dođu do staza, u skijalištu Filzmoos u regiji Salzburger Sportwelt gradi se šestosjedna sjedežnica Sixpack Mooslehen. Zamijenit će staru istoimenu dvosjednu sjedežnicu koja je izgrađena 1984. godine i radi već više od 30 godina.

S kapacitetom od 2 000 osoba na sat i brzinom od 5,5 metara u sekundi, nova sjedežnica odlikuje se prije svega inovativnim
dizajnom, najnovijim tehnološkim standardima i haubama za zaštitu od vremenskih uvjeta.

Od prosinca 2020. takozvana panoramska veza povezuje Snow Space Salzburg i Shuttleberg

To uvelike pridonosi udobnosti bez obzira na to borave li posjetitelji u Zauchenseeu, Flachauwinklu, Flachauu, Wagrainu, Kleinarlu ili St. Johann-Alpendorfu, mogu istražiti cijelu regiju Salzburger Sportwelt bez skijaškog autobusa.

Jedina iznimka: za sada autobus još uvijek mora prometovati na 400 metara dugoj dionici između Flachauwinkla i Zauchenseea. Ruta žičare prolazi na gotovo 1 800 metara nadmorske visine od Wagraina uz greben do Flachauwinkla/Kleinarla. Zahvaljujući modernim gondolama s deset sjedala i puno staklenih površina, putnici mogu uživati u jedinstvenoj panorami Visokih i Niskih Tura.

Ski amadé postoji više od 20 godina. Pet vrhunskih skijaških regija – Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig i Grossarltal – udružile su se kako bi stvorile najveći austrijski skijaški raj s naglaskom na pružanje najboljih usluga posjetiteljima i brojnih pogodnosti za skijaški odmor.

Od prošle godine postoji program pogodnosti My Ski amadé Friends Club s odličnim ponudama i brojnim prednostima za vjerne skijaše koji su više puta bili na stazama Ski amadéa.

skijanje skijasica na skijaskoj stazi

Time Ski amadé zahvaljuje svojim vjernim gostima. No mogu se prijaviti i novi gosti. Članovi dobivaju vlastitu iskaznicu Friends Card koja služi kao skijaška propusnica i može se nadopunjavati od kuće. Osim toga, ekskluzivne prednosti u cijelom skijaškom odredištu Ski amadé uključuju ponude za odmor, akcije koje nude partneri i skijaške propusnice.
U slučaju spašavanja na stazi, troškovi će biti podmireni uz iznimku spašavanje helikopterom.

FAMILY Ski amadé: ekskluzivne ponude za djecu i odrasle i za svaki obiteljski budžet

FAMILY Ski amadé nudi mnoštvo doživljaja na planini – i to za cijelu obitelj. Osim tematskih staza i staza na kojima se mjeri
vrijeme, obiteljskih plavih staza, deset snowparkova, 13 funslope i funcross staza, postoji 30 škola skijanja koje nude zabavni program i izvrsnu brigu o djeci.

Posljednjih je nekoliko mjeseci pokazalo da je važno provoditi vrijeme s obitelji. U Ski amadéu to je moguće i dostupno uz obiteljske programe koji vode računa o budžetu predviđenom za odmor.

Tu je i odgovarajući smještaj za sve varijante: Ski amadé nudi veliki broj provjerenih obiteljskih smještaja koji su posebno
prilagođeni željama i potrebama obitelji.

NOVO: STAY Ski amadé – održivi turizam

Ski amadé uvijek je predvodnik, osobito kada je riječ o tehnološkom razvoju i novim inicijativama, a to vrijedi i za zimsku sezonu 2021./20222. Informacijama o održivosti najveći austrijski skijaški savez Ski amadé šalje važnu poruku o odmoru na kojem se štede resursi. U svih pet regija saveza Ski amadé posjetitelji mogu sami odlučiti o razini održivosti dok provode svoj skijaški odmor.

TASTE Ski amadé: isprobajte gastronomske specijalitete na novim regionalnim gastro-skijaškim rutama

Lokalno, održivo i visokokvalitetno – za to se zalažu kulinarske inicijative u savezu Ski amadé. Mnoge kolibe same proizvode,
između ostalog, visokokvalitetnu hranu i glavne sastojke tradicionalnih jela ili ih nabavljaju izravno od lokalnih proizvođača.

Uz svježe pripremljena domaća jela možete uživati u čaši austrijskog vina. Kvalitetu ponude redovito provjeravaju stručnjaci iz društva Österreich Wine Marketing. U zimskoj sezoni 2021./2022. ukupno 28 koliba i 30 hotela spremno je razveseliti posjetitelje kulinarskim delicijama. Odabrana vina i regionalna jela popraćena su naravno izvrsnom uslugom. Hrana i piće poslužuju se direktno na mjestu kako bi se smanjio kontakt s drugim gostima.

Novost ove zime su regionalne gastro-skijaške rute u pet regija saveza Ski amadé. U svakoj regiji postoji barem jedna ruta
koju treba istražiti. U odabranim planinskim kolibama poslužuju se lokalna jela čiji su sastojci proizvedeni u regiji ili čak iz vlastite proizvodnje. Osim toga, organizirana su i manja gastronomska događanja na otvorenom. Za besplatne rute potrebna
je samo skijaška propusnica. Gastro-skijaške rute mogu se pronaći u aplikaciji Ski amadé Guide i na www.skiamade.com/taste.

Ski amadé MADE MY DAY: rezervirajte posebne ponude i doživite wow trenutke svaki dan

Skijaško iskustvo u Ski amadéu, najvećem austrijskom skijaškom raju, svestrano je i raznoliko: ponekad sportsko, ponekad
opuštajuće, ali svakako ispunjeno nevjerojatnim užitkom. U ovoj zimskoj sezoni u ponudi su dnevni paketi i posebne ponude
Ski amadé MADE MY DAY.

U okviru dnevnih paketa stručni vodič vodi male skupine posjetitelja kroz dan pun doživljaja. Na primjer, možete provesti dan
skijanja na Hochkönigu uz jelovnik s više slijedova, pri čemu se svaki slijed poslužuje u drugoj kolibi.
Ljubitelji adrenalina mogu doručkovati na visini od 2 700 metara ako se odluče za cjelodnevnu freeride turu po impozantnom Dachsteinu.

Za sve koji vole gledati iza kulisa, u skijalištu Salzburger Sportwelt nudi se mogućnost ekskluzivnog uvida u to kako funkcionira planinska žičara.

slobodno skijanje

Posebne ponude omogućuju posjetiteljima još veću slobodu izbora: svatko može sam odlučiti koje doživljaje i koliko doživljaja
želi iskusiti i kada. Svatko tko je oduvijek želio znati kakav je osjećaj voziti se u vozilu Pistenbully, može ovo iskustvo dodati opuštenom danu skijanja na Hochkönigu.
U okviru ponuda Early Bird, svi ranoranioci mogu prvi ostaviti svoj trag na svježe pripremljenim stazama u regiji Grossarltal.

Ski-joga u Schladming-Dachsteinu ili šetnja na krpljama na Zirbenbergu u Gasteinu
nude opuštajuću promjenu od svakodnevnog skijanja.
Skijaški odmor u Ski amadéu jamči mnoge wow trenutke u kombinaciji s puno slobode i fleksibilnosti pri rezervaciji i odabiru
skijaških doživljaja. www.skiamade.com/mademyday

Ponude FreeRIDE Ski amadé: akcija i zabava u zajednici istomišljenika

Ljubitelji slobodnog skijanja ove zime mogu iskoristiti atraktivne ponude RIDE Ski amadé. Kako bi se zaista ispuhali u dubokom snijegu i osjetili slobodu u prirodi, freerideri se mogu veseliti brojnim provjerenim rutama i preko 15 profesionalnih škola slobodnog skijanja i snowboardanja u najvećem austrijskom skijaškom raju.

Ako želite biti dobro opremljeni za svoju FreeRIDE avanturu, postoji mogućnost iznajmljivanja opreme za zaštitu od lavina u ukupno 16 trgovina INTERSPORT Rent u savezu Ski amadé.
Sve informacije o ponudama za freeridere u savezu Ski amadé mogu se pronaći na internetskoj stranici:
www.skiamade.com/freeride.

Facebook Like Button