Zimovanje u Austiji – Take me back to Obertauern!

Uz vrlo poznatu zabavu na pisti snijegom najbogatije austrijsko mjesto zimskog sporta Obertauern pripremilo je ultimativni popis željenih aktivnosti za ovu skijašku sezonu 2023/2024!

Za one koji nakon pustolovnog dana u dubokom snijegu zimskog čudesnog svijeta Austrije i idiličnog Obertaurna ne žude ni za čim drugim nego za toplom šalicom kakaa ili lovačkog čaja uz vatru kamina, mogu se radovati boravku u jednom od niza hotela koje vode generacije obitelji – ovdje se luksuz i udobnost susreću s željama zimske idile u Obertauernu.

noc u alpama

Na isti način rade i ugostiteljski objekti koji su ponovno u potpunosti nastavili s radom te, kao i obično, mirisnim carskim drobljencem poznatijim kao Kaiserschmarrn i toplom juhom s okruglicama od griza savršeno zaokružuju svaki dan na snijegu.

carski-drobljenac

Obertauern najpoznatije austrijsko skijalište čini zimovanje nezaboravnim

Obertauern se nalazi 90 km južno od Salzburga na nadmorskoj visini od 1.000 do 2.526 m u središtu nacionalnog parka Hohe Tauern oko prijevoja „Radstädter Turama“.
Točno 8 km sjeverno se nalazi mjesto Untertauern na visini od 1.009 m. Na južnoj strani prijevoja je mjesto Tweng na 1.233 m u okrugu Lungau, 8 km udaljen od Obertauerna.

Dolazak automobilom u Obertauern

Dolazak sa sjevera autocestom A10 Salzburg-Villach do skretanja za Graz, odatle državnom cestom B99 do mjesta Radstadt, zatim pratite cestovne oznake i do Obertauerna imate 20 km.

zimovenje obertauern

OVDJE pogledajte što vam sve može pružiti idilični Graz:
Graz mali austrijski grad prepun užitaka

Dolazak sa juga. Kada dolazite iz Villacha autocestom A10 do izlaza sa autoceste i naplatnih kućica St. Michael izlaz 104, dalje državnom cestom B99 pravac Mauterndorf-Obertauern.

Dolazak vlakom u Obertauern

Najbliža željeznička postaja je Radstadt 20 km udaljena, odakle za Obertauern vozi direktni autobus.

Dolazak u u Obertauern zrakoplovom

Najbliže zračne luke su Salzburg udaljena 90 km i Klagenfurt 140 km koje su s Obertauernom povezane povoljnim kombi prijevozom, a postoji i mogućnost prijevoza helikopterskim ski transferom. Povoljne letove iz brojnih njemačkih gradova za Salzburg i Klagenfurt održava, među ostalim, Eurowings. Zračna luka München udaljena je 220 km.

OVDJE pogledajte, ako idete u Salzburg, koja su najbolja mjesta Salzburga, idiličnog rodnog Mozartovog grada

smjestaj obertauern

Najbolji smještaj u Obertauernu

Obertauern ima oko 150 hotela, pansiona, hostela, kuća za odmor, privatnih soba, apartmana. To je najveći prioritet koji jamči siguran i ugodan odmor.
Da li u wellness području ili u restoranu, na recepciji, prostoru za odlaganje skija ili na terasi hotela, cilj je svakog lokala gostima učiniti godišnji odmor što ugodinijim i opuštenijim. Naravno, uvijek uz održavanje aktualnih propisa.

Zimska sezona 2023/2024

Ove godine sezona počinje pod geslom: „Take me back to Obertauern“. Predviđeni je početak sezone 18. studenog 2023., a žičare rade do 1. svibnja 2024.

skijaski liftovi zicare vlecnice Ski in Ski out

Skijaški liftovi

Oko mjesta je raspoređeno 26 žičara i vučnica koje čine jedinstvenu skijašku arenu.
Crveni krug kreće se u smjeru kazaljke na satu, a zeleni krug suprotno od kazaljke na satu.

Pametno osmišljen sustav omogućuje vam da s jedne polazišne postaje žičare na skijama napravite cijeli krug po Turama i ponovno se vratite na polazište. Tijekom vašeg boravka, vaš automobil je na odmoru, jer do vučnica možete stići na skijama izravno iz hotela.

Preko ceste vode široki skijaški mostovi. Poduzeće žičara u Obertauernu vodi se opsežnim nizom uputa koje je sastavilo strukovno udruženje i redovno se aktualizira.

skijaska staza obertauern

Skijaške staze Obertauerna

Oko 100 km skijaških staza, od čega 61 km lakše plave oznake, 35 km srednje crvene oznake i 4 km teške kategorije crne oznake staza, po kategorizaciji prema međunarodnom standardu.
Jasno vidljivi putokazi na stazama olakšavaju skijašima orijentaciju na skijalištu.

Žičare i vučnice – 26 žičara/vučnica i 10 ulaznih točaka u cijeloj regiji jamče u bilo koje vrijeme ugodnu vožnju

1 kružna žičara s kabinama za osam osoba
2 kombinirane žičare 8/10 s osmerosjedima i gondolama za deset osoba
1 osmerosjedežnica s vozilima rasklopivo pričvršćenima na uže
6 šesterosjedežnica s vozilima rasklopivo pričvršćenima na uže
4 četverosjedežnice s vozilima rasklopivo pričvršćenima na uže
4 četverosjedežnice s vozilima stalno pričvršćenima na uže
2 dvosjedežnice
5 vučnice i 1 čarobni tepih / pokretna traka

skijasko hodanje obertauern

Vožnje za neskijaše

Žičare Grünwaldkopf, Plattenkar i Zehnerkar primaju i osobe bez skijaške opreme, posjetitelje restorana s terasama za sunčanje.

OVDJE doznajte kako spriječiti ozljede na skijanju

NOVO U OBERTAUERNU – foto stanice:
Uz već poznate foto stanice Beatlesa (klavir i kip) te okvir za slike #loveobertauern kod Schaidberga u ovu sezonu ulaze još dvije foto stanice.

Najviša panoramska ljuljačka u saveznoj zemlji Salzburg kod Schaidberga i 360° platforma-vidikovac uključujući dalekozor kod Hundskogela.

Dobro jutro, Obertauern
Svake srijede šesterosjedežnica Gamsleiten i te žičare Achenrain i Zehnerkar počinju s radom već u 8:30 h.

nocno skijanje Obertauern

Noćno skijanje

Žičara Edelweiß otvorena je za noćno skijanje svakog ponedjeljka i četvrtka od 19 do 22 sata. Dužina staze je 1,5 km. Dostupno uz karte koje vrijede najmanje 1,5 dan. Salzburg Super Ski Card ne vrijedi za noćno skijanje.
Informacije: Žičara Edelweiß, blagajna Plattenkar, na tel.: +43-(0)6456-722118

Nadregionalne skijaške iskaznice:
Skijaška iskaznica za Obertauern koja vrijedi 1,5 i više dana omogućuje skijanje i u 15 kilometara udaljenom skijaškom području Grosseck-Speiereck u mjestima Mauterndorf / St. Michael im Lungau što čini 10 žičara, 50.-ak km staza, od 1000 m do 2400 m n. v.

LUNGO: Tarifno područje Lungau – Katschberg – Obertauern:
Karte za vučnice koje vrijede 2 ili više dana, uključujući i za noćno skijanje u Obertauernu.

Salzburg Super Ski Card
Užitak u snijegu zahvaljujući najvećoj na svijetu mreži skijaških područja za koja vrijedi ista skijaška iskaznica, po želji 3–14 dana. Dostupne su i sezonske karte, kao i sezonska pretplata.

Skijaški autobus:
Svi posjetitelji Obertauerna imaju besplatan prijevoz autobusom od Untertauerna do Twenga. Vlasnici skijaške iskaznice za Obertauern ili kartice Salzburger Super Ski Card mogu besplatno koristiti autobus za namjene bavljenja alpskim odnosno zimskim sportovima.

nocno skijanje Obertauern

Krug po Turama:
Skijaški liftvi omogućuju skijanje po svim stazama u smjeru kazaljke na satu Crveni krug po Turama ili suprotno od smjera kazaljke na satu Zeleni krug po Turama do povratka na početnu točku.

Dječji krug po Turama:
Poznati i omiljeni krug po Turama postoji u dvije verzije i za djecu i mlade, ovisno o vještini i kondiciji mladih skijaša.
Krug s Bobbyjem zabavna je i raznolika kružna staza za mlađu djecu, nazvana po snježnom zecu Bobbyju, maskoti mjesta; kružna staza My Track izazovnija je i zabavnija varijanta za napredniju djecu i mlade.

Na obje transverzale mlade će goste zabavni park, dionica s mjerenjem vremena, staza strave i staza s hupserima poticati da svoje doživljaje u Obertauernu podijele pod hashtagom #LOVEOBERTAUERN.

Više o svemu saznajte na: Turistički ured Obertauern

Facebook Like Button