Ukusna juha od kesetna s okruglicama od jetrica

Juha od kestena savršena je s okruglicama od jetre. Lako ju je pripremiti kod kuće, posebnog je okusa u kojem uživamo samo u ovo doba godine.

Zanimljive kombinacije za ovaj recept otkrirli su nam dva gastro čarobnjaka koja naizgled izgledaju nespojivo, no vode nas na jedno novo putovanje koje ćemo poželjeti ponovno.

Sastojci:
350g Kestena (skuhanih)
1 žlica šećera
50ml bijelog vina
800ml povrtne juhe
100ml vrhnja za kuhanje
Korica od jedne naranče
30 g hladnih komadića maslaca

Za okruglicu:
200 g pileće jetre
1 kajzerica
30 g mrvica
1 jaje
1 žlica timijana
Soli i papra

Priprema
Za okruglice; jetru i kajzericu izrezati na manje kockice, s mrvicama, jajem i timijanom pomiješati, posoliti i popapriti i zatim ostaviti sat vremena sa strane.
Za juhu kestene narezati na male komadiće, maslac rastopiti u teflonskoj tavi, zaliti vinom, i pustiti da malo zakuha, dodati kestene i povrtnu juhu i pustiti da 10 min prokuha, dodati vrhnje i koricu naranče sol i papar, zatim dodati maslac i sa štapnim mikserom izmiješati, dok se ne zapjeni.
U jednom loncu zagrijati vodu, od jetrene mase napraviti manje okruglice i prokuhati u vodi cca. 10 min. Izvaditi i dobro ocijediti, okruglice ispeći na malo maslaca u tavi, juhu servirati u tanjuru dodati okruglicu i garnirati sa malo svježeg timijana.