Ukusna juha od kesetna s okruglicama od jetrica

Juha od kestena savršena je s okruglicama od jetre. Lako ju je pripremiti kod kuće, posebnog je okusa u kojem uživamo samo u ovo doba godine.

Zanimljive kombinacije za ovaj recept otkrirli su nam dva gastro čarobnjaka koja naizgled izgledaju nespojivo, no vode nas na jedno novo putovanje koje ćemo poželjeti ponovno.

Sastojci za recept:
350g Kestena (skuhanih)
1 žlica šećera
50ml bijelog vina
800ml povrtne juhe
100ml vrhnja za kuhanje
Korica od jedne naranče
30 g hladnih komadića maslaca

Za jetrene okruglice:
200 g pileće jetre
1 kajzerica
30 g mrvica
1 jaje
1 žlica timijana
Soli i papra

Priprema recepta
Za okruglice; jetru i kajzericu izrezati na manje kockice, s mrvicama, jajem i timijanom pomiješati, posoliti i popapriti i zatim ostaviti sat vremena sa strane.
Za juhu kestene narezati na male komadiće, maslac rastopiti u teflonskoj tavi, zaliti vinom, i pustiti da malo zakuha, dodati kestene i povrtnu juhu i pustiti da 10 min prokuha, dodati vrhnje i koricu naranče sol i papar, zatim dodati maslac i sa štapnim mikserom izmiješati, dok se ne zapjeni.
U jednom loncu zagrijati vodu, od jetrene mase napraviti manje okruglice i prokuhati u vodi cca. 10 min. Izvaditi i dobro ocijediti, okruglice ispeći na malo maslaca u tavi, juhu servirati u tanjuru dodati okruglicu i garnirati sa malo svježeg timijana.

Facebook Like Button