Skijanje u austrijskom Obertauernu zimski je odmor iz snova

Jesen je tek stigla ali nikada nije rano početi razmišljati o sljedećem odmoru, a za mnoge od nas to znači odlazak na snijeg i neko od primamljivih skijališta.

Bilo da volite europske klasike, avanturističko skijanje ili spuštanje niz odabranoj padini vjerujte da je Obertauern jedno od najprivlačnijih zimskih destinacija Europe.

skijanje obertauern

Skijalište Obertauern nudi istinski užitak zimskog odmora iz snova

Obertauern je jedno od 10 najboljih skijališta Austrije, a zbog izuzetno povoljne mikroklime može se pohvaliti s jako puno snijega kojeg nikada ne nedostaje.

S čak više od 100 kilometara skijaških staza Obertauern je privlačan svim skijašima: početnicima, rekreativcima i profesionalcima, a osim klasičnog skijanja ovo skijalište u pokraini Salzburg nudi i uživanje u ostalim zimskim sportovima i obiteljskim aktivnostima – od sanjkanja, skijanja pa do adrenalinskog boardanja i ostalih skijaških aktivnosti.

obertauern skijanje

Obertauern se nalazi na nadmorskoj visini od 1740 metara i tako ulazi u jedno od najviših skijaških destinacija u Austriji.
Zanimljivo je da ovdje nema straha za snijeg, naime obimne količine snijega su zbog geografskog smještaja gotovo zagarantirane, jer se Obertauern nalazi na mjestu na kojem se dodiruju sjeverne i južne zračne mase tako da je snijeg zagarantiran već od kraja studenog.

skijanje austria

Posebnost skijaškog središta Obertauern je u tome da gosti i skijaši gotovo ne trebaju upotrebljavati automobil. Pješke možete stići do omiljene staze i skijaškog prijevoza, jer su smještajni objekti udaljeni na najviše sto metara.

Čudesno lijepe skijaške staze s prirodnim snijegom, iako ovo skijalište podrazumijeva i snježne topove ako zatreba, povezane su s gondolom, 18 sjedežnica, 26 vučnica te čak s jednom hibridnom žičarom s kabinom.

Skijaške kolibe i brojni restorani dočekat će vas originalnim pićima i ukusnim zalogajima, a užitak raskošnog wellnessa najbolji je način da se opustite nakon cjelodnevnih aktivnosti na snijegu.

alpe obertauern

Mnogi hoteli i udobni privatni smještaji pravi su zimski raj u kojemu može uživati cijela obitelj ili veselo društvo prijatelja.

Očekuje vas i brojna zimska iznenađenja u alpskom stilu poput natjecateljskog pronalaženja blaga koje je izuzetno popularno među posjetiteljima, a kada je u pitanju bogata gastronomska ponuda ovo skijalište nudi brojne tradicionalne poslastice poput Käsespätzle ili špecle sa sirom, domaće juhe, čuvene slastice Apfelstrudel te ukusnih alpskih napitaka.

špecle sa sirom

Najmlađi će posebno uživati – skijaška uspinjača i škola skijanja za djecu nalazi na odličnom mjestu za roditelje, jer dok mališani uživaju u zimskim čarima ili se zabavljaju u živopisnoj dječjoj brvnari, uz uslugu čuvanja djece, roditelji si mogu priuštite bezbrižno skijanje u dvoje ili s prijateljima.

nagradna igra obertauern

Obertauern svaki početak skijaške sezone proslavlja spektakularnim koncertom na otvorenom, a mnogima je posebno zanimljiv popularni Gamsleiten Kriterium natjecanje u pronalaženju blaga u snijegu gdje je svake godine glavna nagrada prestižni automobil te mnoge druge atraktivne nagrade koje sudionici dobiju na dar.

austrijska skijašica

Obertauern je svakako jedno od austrijskih skijališta s najranijim startom skijaške sezone koja traje čak sve do početka svibnja te garantira vrhunsko skijanje savršeno provedeno vrijeme u zimskom odmoru.

Facebook Like Button