Priprema tijela za aktivnosti na snijegu

Za svaku zabavu na niskim temperaturama potrebna je priprema. Za skijaše priprema obuhvaća minimalno dva tjedna prije odlaska na skijanje.

To bi značilo da bi vježbanju trebali biti posvećeni barem 3 puta tjedno, po 45 minuta. Za rekreativce na snijegu i ledu najbolji rezultati se pokažu ako se tijekom mjesec dana odlazi na trčanje, ples ili u teretanu barem dva puta tjedno.

vjezbe

Pametne vježbe

> Kardio vježbe su bitne za aktivnosti na ledu ili snijegu. Ovo jednostavno, dugo i sporo vježbanje, najbolje će pripremiti vaše tijelo, ponajviše pluća i srce, s obzirom na to da ćete većinu dana biti aktivni. Dobre aktivnosti su trčanje, aerobik, rolanje, brzo hodanje, vožnja biciklom

> Važno je raditi i vježbe za leđa kako bi se ona mogla priviknuti za napore na ravnim površinama te uzbrdicama. Te mišiće možete učvrstiti vožnjom bicikla, vježbama za leđa, podizanjem kugle iznad glave i sa strane s držanjem uspravnog tijela te podizanjem bučica

> Jako je važno izdvojiti svoje vrijeme i dobro pripremiti svoje tijelo za napore i sve zadaće koje će imati bedra, gležnjevi i koljena. Najbolje vježbe za to su čučnjevi, pile čučanj, čučanj na jednu nogu i iskorak.

Facebook Like Button