Neobična skijališta u svijetu na koja ćete možda poželjeti otići

Wish pregled otkačenih zimskih destinacija i skijališta u cijelome svijetu.
Skijanje u pustinji i šest drugih zanimljivih lokacija za zimske radosti možda vas dovoljno privuku opisom u tekstu da poželite isprobati i neobične destinacija za svoj skijaški odmor.

Dubai, UAE

Skijanje u SkiDubai shopping centru u pustinji? Dubai će vam omogućiti nezaboravno iskustvo. Centar Mall of the Emirates je dom ovog jedinstvenog skijališta koji osigurava 400 metara ski staze, najam ski opreme, zimske tobogane, klizalište i brojne druge aktivnosti.

marakeš skijanje

Marakeš, Maroko

Još jedna turistička meka nudi skijašku stazu iako je to zadnje što biste tražili u tom gradu. Šezdesetak kilometara od afričkog grada Marakeša nalazi se skijalište Oukaimeden s 20 skijaških staza na padinama Atlasa u Maroku. Nakon uživanja u snježnim aktivnostima, uputite se na safari i uživajte u afričkim prirodnim krajolicima.

Mendoza, Argentina

Zašto ne ovo ljeto, umjesto na pješčanim plažama ukrašenim visokim palmama, otišli na skijanje i rashladili se u pravom smislu riječi?
Destinacija: sjeverna Argentina, cilj: danonoćna uživancija. Po danu skijanje i snowboardanje na Las Lenasu  a po noći ludi noćni izlasci u gradu Mendoza. Zasigurno smo vam sada pomutili planove…

Ruapehu skijalište

Ruapehu, Novi Zeland

Na drugom kraju svijeta posjetite najveću novozelandsku skijašku destinaciju na planini Ruapehu. Riječ je o pravom raju za skijaše i snowboardere koji nudi odlične staze, očaravajući krajolik i mnogo zimske zabave.
Ne zaboravite: ski sezona ovdje traje od lipnja do listopada.

Nozawa Onsen

Nozawa Onsen, Japan

Ne smijemo izostaviti jedno od najstarijih skijališta na svijetu – Nozawa Onsen podno planine Kenashi-yama.

Japanci pridaju mnogo pažnje uređivanju staza i ulažu dosta novca na održavanje pa je vrhunska zimska zabava zajamčena. Znatiželjni? Mi jesmo.

Hafjell, Norveška

Gotovo savršene slalomske i veleslalomske staze te snježni park za snowaboardere dio su norveškog Hafjella

Zvuči poznato? Kako i ne bi kad su se upravo tamo održavale mnoge utrke tijekom Zimskih olimpijskih igara 1994. Možda se smatrate vrhunskim sportašem, ali ne pokušavajte skijaške skokove ili vožnju bobom u ovoj norveškoj ski meki. Te su aktivnosti rezervirane samo za profesionalce.

chile skijanje

Portillo, Čile

Najstarije skijalište u Južnoj Americi je ono u Čileu. Portillo je udaljen od Santiaga oko 160 kilometara, a svjetske skijaške reprezentacije mami s 30 staza, 14 dizala, mnogo sunčanih dana i bogatom popratnom ponudom.

Adrenalinski ovisnici zasigurno ne propuštaju popularnu stazu Kilometro Lanzado kojom skijaju i do 200 kilometara na sat. Biste li se vi usudili?

Linda Draškić Perak; Tyler Olsen / shutterstock.com (skijaški skokovi)

Facebook Like Button