Miki’s nova zagrebačka gastro oaza

Nova zagrebačka gastro oaza Miki’s nalazi se u neposrednoj blizini jezera Bundek na adresi Brodska 1, a već je na samom početku pokazala zašto će biti nova omiljena destinacija Zagrepčana i njihovih gostiju.

mikis-1

Miki’s je zagrebačka priča koja ima svoju povijest, a koja se nastavlja u jednom novom vremenu.
Prostor ovog restorana koji podiže ponudu Novog Zagreba odiše svojevrsnim „troterovskim“eklekticizmom. Spoj je raznih stilova naoko nespojivih, koji u ovom slučaju djeluju skladno, nadopunjuju se te stvaraju ugodnu i opuštenu atmosferu.

mikis-4rest

Naglašeno je koketiranje kičem koji u ovim odnosima poprima sasvim drugačije značenje. Centralni motiv je svojevrstan hommage 1980-im i 1990-im godinama. Čak su i dijelovi kultnog kluba Gjuro, poput šanka od epoksi smole s ugrađenim pop art elementima, prenijeti u novi restoran Miki’s.

mikis-2

Dominantan motiv u jednom dijelu interijera je velika reprodukcija Boschove slike, koja svojim koloritom i halucinantnim vizijama nadopunjuje hedonističku viziju cijelog prostora.

Kombinacija platnenih tapeta, s op-artističkim motivima, reprodukcije slika manirističke reminiscencije koje sugeriraju kvazi građanski ukus s dijelovima neobrađenog metala, naoko su nespojivi elementi, ali ovdje stvaraju jednu zanimljivu i opuštajuću kompoziciju.

mikis-3

Gastro ponuda također je svojevrsno putovanje stilovima s naglaskom na tradicionalna starozagrebačka jela u sinergiji s najnovijim trendovima svjetske kuhinje.

Tu je i ponuda dnevne karte te brojne druge poslastice. Svaki dan u tjednu imat će svoje svježe pripremljeno jelo, a gosti će moći točno znati što se kojeg dana kuha. Miki’s se nalazi u neposrednoj blizini jezera Bundek na adresi Brodska 1.

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)