Novi Mister u vinariji Misal

Povodom 30. godina pjenušavih vina Misal, vinarija obitelji Peršurić je 31.srpnja u istarskom gradiću Višnjanu predstavila svoj novi proizvod u ionako bogatoj paleti, pjenušac Mister.

Ovo je 12. po redu pjenušac ove vinarije nastao kao rezultat višegodišnjeg istraživanja tržišta, ali i težnje sestara Peršurić da ponovo u nečemu budu jedinstvene, drukčije i posebne. Pjenušavo vino Mister nastalo je klasičnom šampanjskom metodom od sorti pinot crni i malvazija istarska.

Da bi postigle punoću, eleganciju, bogat okus, intenzivan, a opet nježan i dugotrajan perlaž te fine note – sestre su se za ovo vino odlučile na dugih 80 mjeseci odležavanja na kvascima.

case Mister pjenusac

Kako Mister ne bi prekinuo viziju i ideju o odležanim pjenušcima koju vinarija njeguje, odabrale su upravo ovaj kreiran iz zadnje berbe u kojoj je sudjelovao i njihov pokojni otac Đordano, kojem je Mister svojevrsni homage.

OVDJE saznajte zašto treba piti pjenušac

Zato su i kod smišljanja imena nastojale da to bude imenica muškoga roda a koja bi simbolizirala njihovog oca. Ovaj jedinstveni pjenušac u sebi krije i jednu malu tajnu koja ga dodatno obogaćuje i čini boljim i još zanimljivijim.

Riječ je o istarskom likeru teraninu, koji su za potrebe vinarije Misal, odnosno za pjenušac Mister, kreirali i proizveli u poznatoj istarskoj destileriji Rossi. Teranino se u Misteru nalazi u vrlo malim dozama a posebno je pripremljen prema specifičnim zahtjevima pjenušavog vina.

U svom imenu, Mister krije prva tri slova vinarije Misal, dok druga tri slova – ter – predstavljaju teranino.
Katarina i Ana Peršurić naglašavaju da su s ovim pjenušcem željele hrvatskom tržištu ponuditi domaći hrvatski, prvenstveno istarski koktel na bazi pjenušavog vina visoke kvalitete.

Ana persuric  i katarina

Zapravo, ponudile su opaku konkurenciju nekim poznatim inozemnim koktelima koji su sve popularniji i sve traženiji tip pića. Njihova preporuka je da se pjenušac Mister servira dobro ohlađen uz žlicu smrznutog šumskog i tropskog voća u čaši, čime postaje osvježavajući, pravi ljetni koktel.

U hladnijem dijelu godine, Mister se servira uz pola žlice liofiliziranog voća, osobito jagoda i ananasa. U Misalu vjeruju da će ovim pjenušcem pokrenuti novi trend i istodobno ispuniti zahtjeve tržišta željnog koktela.
A Mister je svima dostupan i jednostavan za pripremu, uvijek isti – pa ne dopušta pogreške u doziranju pojedinih sastojaka koktela.

Mister, boce

Mister ima još jednu posebnost, a to je – etiketa

Vrlo moderna i posve drukčija od svih dosadašnjih. Njen je glavni dio kreirala vrlo talentirana 12-godišnja rođakinja obitelji Peršurić, Lada Stažić, koja je uz pomoć roditelja svoju ideju i nacrt pretočila u možda najzanimljiviju etiketu nekog Misal pjenušca do sada.

Pjenušavo vino Mister u prodaju kreće ovih dana po promotivnoj cijeni, koja će biti aktualna sve do kraja ljeta. WOW je presretan što je bio među malobrojnim, pomno odabranim svjedocima Misterovog launcha. Želimo mu lijepu budućnost.

Tekst napisala: Sanja Muzaferija

Facebook Like Button