Opatijske marine

Dvije marine u neposrednoj okolici jednog od najznačajnijih centara sjevernojadranskog turizma.

Opatija je smještena na jugoistoku istarskog poluotoka, te se ponosi bogatim i raznovrsnim turističkim sadržajima. Ne čudi stoga što se do ovoga grada dolazi lako i jednostavno uz pomoć svih transportnih sredstava. Najbliža zračna luka, pak, nalazi se na otoku Krku, te je četrdesetak kilometra udaljena od Opatije. Valja napomenuti da u ovome gradu vlada submediteranska klima, s umjerenim temperaturama tijekom cijele godine. Ljeta su topla, a zime oblačne i s nešto više padalina od Dalmacije.

U centru Opatije, točnije u sklopu opatijskog hotela Admiral smjestila se istoimena marina, koja je otvorena tijekom cijele godine. Marina Admiral raspolaže sa 160 vezova u moru, a nudi i 40 mjesta za plovila na suhom. Svi su vezovi opremljeni priključcima za struju i vodu. Nautičarima je na raspolaganju recepcija, mjenjačnica, ali i svi sadržaji hotela Admiral – od restorana, kozmetičkog i frizerskog salona do unutarnjeg bazena, saune i masaža. U neposrednoj blizini hotela nalazi se Lučka kapetanija i benzinska crpka.

ACI marina Opatija, smještena je na sjeverozapadnom dijelu Riječkog zaljeva u Ičićima. Otvorena je tijekom cijele godine, raspolaže s 302 veza u moru te s 35 mjesta za smještaj plovila na kopnu koji su opremljeni priključcima za vodu i struju. U sklopu marine nalaze se svi potrebni objekti za sigurno i ugodno pristajanje – od prodavaonice nautičke opreme i odjeće preko servisne radionice do restorana i praonice rublja. ACI marina Opatija brine se o ekologiji i zaštiti čistoće vode i okoliša, pa joj je dodijeljeno i visoko priznanje Europske plave zastave.

Cijene vezova u obje marine variraju o dobu godine i cjelokupnom vremenu pristanka. Cjenik marine Admiral možete pronaći ovdje , a ACI marine ovdje.

MARINA: ACI OPATIJA 
LOKACIJA:  45°19,0’ N 14°17,7’ E
KAPACITET: 302 veza u moru
KONTAKT: tel.: 051/704-004; e-mail: m.opatija@aci-club.hr

MARINA: ADMIRAL
LOKACIJA: 45°¦19’6”N / 14°¦18’4”E
KAPACITET: 160 vezova u moru
KONTAKT: tel.: +385/51/271  882; e-mail: marina-admiral@liburnia.hr

Facebook Like Button