Otputujte i uronite u jesenji svijet boja

Prepuna prekrasnih boja, jesen zna biti pravo osvježenje nakon dugog, vrućeg ljeta što govore mnogobrojni putoholičari cijelog svijeta. Pogledajte pregled najboljih mjesta na svijetu za uživanje u prekrasnom raznobojnom jesenskom krajoliku. Od spektakularnih planinskih okruženja do užurbanih gradskih središta, možete odabrati svoju omiljenu destinaciju s mnogo različitih opcija i uživati u dugoj šetnji s pogledom na krošnje prepune raznobojnog lišća.

Kyoto, Japan

kyoto
Kyoto je jedno od najboljih mjesta na svijetu za promatranje jesenskog lišća dok mijenja boje. Lišće je najraznobojnije u studenom jer tada prekrasna javorova krošnja postaje crvena, a tlo oko brojnih hramova poprima žute i crvene nijanse.
Gdje boraviti: Vikendica u japanskom stilu u Kyotu:
http://www.booking.com/hotel/jp/jeugiya.en-gb.html

Bledsko jezero, Slovenija

Tijekom jeseni Bledsko jezero potpuno mijenja svoj izgled! Slikoviti otočić usred jezera izgleda poput razglednice, a lišće guste okolne šume sjaji u zelenim, žutim i narančastim tonovima. Putnici mogu prošetati oko jezera ili unajmiti bicikl i istražiti okolna slikovita brda.
Gdje boraviti: Apartman s pogledom na Bledsko jezero:
http://www.booking.com/hotel/si/lake-bled-apartments.en-gb.html

Jezero Placid, SAD

lake-placid
Jezero Placid nudi savršeno okruženje za uživanje u brojnim jesenskim bojama koje ga okružuju. Uživajte u šalici kave promatrajući crveni i zlatni odsjaj na mirnoj površini jezera.
Gdje boraviti: Resort na jezeru Mirror:
http://www.booking.com/hotel/us/mirror-lake-inn-resort-and-spa.en-gb.html

Mont-Tremblant, Kanada

mont-tremblant
Brojni putnici u Kanadi biraju planinu Mont-Tremblant za uživanje u raznobojnom jesenskom lišću. Vožnja panoramskom gondolom odvest će vas do uspona na najviši vrh Laurentians, odakle možete uživati u prekrasnom pogledu na žuti, narančasti i crveni krajolik. Također možete uživati u uzbudljivoj vožnji biciklom ili jahanju kroz prirodu.
Gdje boraviti: Smještaj s doručkom na planini Mont-Tremblant:
http://www.booking.com/hotel/ca/auberge-le-lupin-b-b.en-gb.html

Kiedrich, Rheingau, Hesse, Njemačka

kiedrich-rheingau
Na okolnim se brežuljcima prostiru raznobojni vinogradi, a odlična vina u slikovitom gradiću Kiedrich samo čekaju da ih posjetitelji kušaju. Ne postoji bolji način da pobijedite post-ljetnu depresiju i dočekate novo godišnje doba, nego na svježem zraku i blagoj klimi.
Gdje boraviti: Povijesni hotel blizu Kiedricha:
http://www.booking.com/hotel/de/und-weinhaus-zum-krug.en-gb.html

Jezero District, UK

lake-district
Na prekrasnom jezeru District na sjeverozapadu Engleske dominira simfonija jesenskih boja. Ovaj je nacionalni park popularan zbog svojih jezera, šuma i planina te je savršen za uživanje u veličanstvenom i raznobojnom jesenskom lišću.
Gdje boraviti: Privatni smještaj u Amblesideu:
http://www.booking.com/hotel/gb/crow-how-country-guest-house.en-gb.html

Füssen, Njemačka

fusssen
Ova prekrasna šuma okupana je jesenskim bojama i nudi dramatičan kontrast s mirnim krajolikom oko romantičnog dvorca Hohenschwangau. Jesen je odlično doba za posjet dvorcima Neuschwanstein i Hohenschwangau zahvaljujući blagim temperaturama i prekrasnom, bajkovitom krajoliku.
Gdje boraviti: Spa hotel u Füssenu:
http://www.booking.com/hotel/de/vitalhotelsommer.en-gb.html

Tokio

tokyo
Jesen je godišnje doba koje se zaista ističe u užurbanom Tokiju. Uživajte u prekrasnim bojama i nezaboravnim posjetima brojnim gradskim parkovima i botaničkim vrtovima.
Gdje boraviti: Hotel u Tokiju:
http://www.booking.com/hotel/jp/palace-tokyo.en-gb.html

Tekst omogućio: Booking.com