Palácio Belmonte, Lisbon

Boravak u Palácio Belmonte pruža izvanredan doživljaj. Palácio Belmonte butik hotel je usavršio umjetnost luksuza u svojoj jednostavnosti ali i u očuvanju bogate povijesti palače koja datira iz sredine petnaestog stoljeća. 1994. godine arhitektonski genij Fredric Coustols kupio je Belmonte i započeo obnovu palače do svoje sadašnje slave, prekrasno ispreplićući tradicionalni izgled sa udobnošću modernog doba.

palacio-belmonte-1

Balmonte je svojim nadahnućem stvorio oazu potpunog opuštanja kroz mirnoću i jednostavno ljepotu. Šetnja kroz palaču je prekrasna, povijesni dizajne savršeno uklopljen s modernim značajkama stvara zadivljujuće prizor gdje god pogled seže. U ponudi je deset jedinstvenih apartmana, nazvanih po poznatim Portugalcima iz različitih područja uključujući umjetnost, znanost i filozofiju. Frederic je svoj savršeni osjećaj za detalje iskoristio u ukrašavanju svake sobe u različite modne stilove koristeći povijesne artefakte i kombinacije boja kao bi dodatno naglasio jedinstven karakter svakog prostora.

palacio-belmonte-2

Knjižnica ima oko 3500 knjiga koji će zaokupiti svaki um, te za vizualni užitak prekrasnu zbirku leptira. Pored knjižnice se nalazi blagovaona, koja podsjeća na prošla stoljeća, poznatija kao guvernerova soba. Jedinstven prostor sa stropom visokim sedam metara, ukrašena ručno oslikanim pločicama iz osamnaestog stoljeća. U nastavku se nalazi glazbena soba i kolosalna istočna terasa s koje se pruža veličanstveni pogled na Atlantski ocean i četvrt Alfama.

palacio-belmonte-4 palacio-belmonte-3

Za prikupljanje vitalnosti gostima na raspolaganju je organski mediteranski vrt u bazen od crnog mramora. Cjelokupan vanjski prostor Palácio Belmonte je lijepi nastavak ugođaja iz same unutrašnjosti, s naglaskom na svjetlo, prostor i privatnost.

palacio-belmonte-6 palacio-belmonte-5

Za goste kojima je potrebnija življa atmosfera, Cultural club nalazi se na ulaznom trijemu. Ovaj zanimljivi prostor spoj je ulaza u Dvorac svetog Jorgea i nudi beskrajne oblike zabave uz domaću glazbu, umjetnost, ples i različite događaje tijekom cijele godine.

Palácio Belmonte je osvojio brojne nagrade, zadnju je dobio kao najbolji svjetski butik hotel te Conde Nast Traveler Gold List nagradu u 2015.

palacio-belmonte-7

Prekrasne fotografije i riječi ne mogu u potpunosti dočarati ovaj izvanredan hotel koji jednostavno treba osobno doživjeti u cjelini.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially

Facebook Like Button