Ključ zimske njege kože – hranjive kreme

Uobičajeno je da godišnjem dobu prilagođavamo odjeću i odijevamo se u skladu s vremenskim prilikama, dok o mijenjanju beauty rutine, pogotovo dnevne i noćne kreme, najčešće ni ne razmišljamo sve dok ne zazvoni alarm za uzbunu.

Prepoznajte simptome na koži lica u vrijeme hladnih zimskih dana

Suha koža, crvenilo, iritacije i dehidracija klasični su „zimski“ simptomi, no uz pomoć moćnih sastojaka iz bogatih hranjivih krema idealnih za hladne dane zaboravit ćete da uopće postoje.

Koža lica posebno je osjetljiva pa se znakovi umora i dehidracije prvo na njoj primijete. Ovo je stoga idealno vrijeme da ju razmazite i priuštite joj njegu kakvu doista i zaslužuje.

OVDJE saznajte najbolje beauty savjete za sve koji će na skijanje

ciscenje lica kozmetika zena

Zimi je koža osjetljivija, pa se preporučuju i nježnija sredstva za čišćenje, a ako se borite sa suhom kožom, nemojte preskakati piling, pogrešno vjerujući da će dodatno pogoršati problem.
Blagi piling kože lica i vrata omogućiti će sastojcima iz krema i seruma da dublje penetriraju u kožu i tamo obave svoju čaroliju.

njega-koze-serumom

Dehidracija lica problem koji zimi može biti izraženiji nego ljeti

Najviše problema u zimskim mjesecima našoj koži zadaje dehidracija, a niske vanjske temperature i izrazito suh zrak u zatvorenim grijanim prostorima taj problem samo potenciraju.

Suha koža može se pojaviti bilo gdje na tijelu, ali najčešće se javlja na licu i rukama budući da su ta područja izloženija od drugih.

Stoga je kvalitetna hidratantna dnevna krema za lice, kao i krema za ruke proizvod bez kojeg ne možete i na kojem ne trebate štediti. Također, za ovo doba godine idealni su proizvodi bogatije teksture koji će kožu dubinski hidratizirati i nahraniti te joj pružiti njegu kakvu zaslužuje.

hranjive kreme za lice kozmetika

Koje su kreme najbolje za suhu i umornu kožu

Pitate se koje su prirodne kreme i ulje najbolja su za njegu kože u hladnim danima? U borbi sa suhom i umornom kožom kao sjajni saveznici pokazali su se proizvodi koji sadrže karite maslac, bademovo, maslinovo, jojobino i ulje sjemenki grožđa, ali i oni obogaćeni lipidima koji će joj omogućiti 24-satnu hidrataciju.

Njega usana zimi izuzetno je važna

Budući da se koža na usnama vrlo lako isušuje, zimi je potrebno više pažnje posvetiti i njezi usana. Usne u hladnim mjesecima često postanu suhe i oštećene, a ponekad čak i bolne pa se nemojte ustručavati posegnuti za proizvodima koji će postati vaši najbolji saveznici u njezi usana te sastavni dio vaše kozmetičke torbice.

Tekst: Douglas parfumerije

Uz dopuštenje: Sintagma linija (sve fotografije)

Facebook Like Button