POKE POKE havajska gastro oaza u Zagrebu

Zdravi i razigrani zagrebački Poke Poke nova je gastro zvijezda koju ćemo zavoljeti na prvu. Ljubitelji konačno u Zagrebu mogu kušati najfinije svježe varijacije ovog havajskog jela.

poke poke zagreb

U popularno zvanom Neboder prolazu, točnije u Bogovićevoj 4, nalazi se novi specijalizirani street food bar koji uz šest vlastitih kreacija bowla nudi i bezbroj zdravih i svježih mogućnosti za obrok koji će zadovoljite i najistančanija nepca.

food restoran zagreb poke poke

“Šetajući europskim metropolama vrlo smo često znali zateći prizor punih redova ispred poke barova. Zainteresiralo nas je te smo otišli isprobati o čemu se radi. Na prvu nas je osvojila ideja, okus i prezentacija ove priče koja je zdrava, u pravoj mjeri zasitna, a uz koju cijeli dan možeš funkcionirati bez osjećaja gladi i umora!” – izjavila je Sanja Gregorius iz Poke Poke-a.

bowl food hrana

Skladan interijer od 50 m2 ima pult za kojim se pripremaju bowlovi, 20-ak sjedećih mjesta, a od ovog proljeća priprema i veselu terasu u Bogovićevoj.
Već pri prvom susretu i pogledu na POKE POKE street food bar prostor obuzima nas pozitivna energija budući da je jela izvorno havajska. Prema toj filozofiji su slagane i boje od kojih prevladavaju crvena, žuta i plava uz neizostavne zelene palme.

poke poke restoran bar zagreb

Baza u pokeu je kvalitetna sushi riža koja se priprema kao za sushi samo što mora biti topla kao i soba noodles. U zagrebačkom Poke Pokeu je dan i veći izbor, pa su tako kreirani poke sa soba noodles od heljde i zoodles od tikvice sa salatom kao baza.

Kod pokea je naglasak na proteinima. Tu su klasična tuna i losos, no također i hobotnica koja se često izvorno koristi te mesni dio koji sadrži sous vide piletinu i odležani roast beef. Za vegane tu je neizbježan tofu. Sve je marinirano s raznim marinadama bogate vitaminima.

poke poke bar zagreb

Brojne kreacije i izbor ovog jela ostavljaju prostor i za njegovo kušanje nekoliko puta tjedno pri čemu ćemo svaki puta iznova biti očarani. Sama priprema bowla traje 5-6 minuta. Ideja je da je jelo brzo gotovo u skladu s užurbanim načinom i tempom života.
Poke Poke ima dvije veičine bowla, regular po cijeni od 54 te large po cijeni od 68 kuna po porciji.

poke poke bowl

Iako ne postoji precizna priča o podrijetlu ovog jela, mnogi se slažu da počeci datiraju još od pretkolonijalnih vremena u Polineziji, grupi otoka od Havaja do Novog Zelanda. Lokalci bi od svog ribolova uzimali svježi ulov i začinjavali ga onim što god je bilo pri ruci.
Oko 1970-ih popularnost ovog jela počela je iznimno rasti pa se uz tradicionalne havajske kuhinje jelo počelo široko koristiti.
Ubrzo nakon toga, poke bowl postao je popularan i na kopnu širom svijeta. Zagrebački Poke Poke prvi je ovakav street food bar
u koji ćemo često dolaziti na poke.

Facebook Like Button