Privatni otok Velaa

Otok je udaljen 45 minuta vožnje hidroavionom a nalazi se sjeverno od međunarodne zračne luke Malé.

Privatni otok Velaa je dio Noonu atola smještenog na sjeverozapadnom rubu maldivskog arhipelaga. Ime otoka u doslovnom prijevodi znači otok kornjača, zbog generacija morskih kornjača koje se gnijezde na plažama. Površinom manji od dvadeset hektara, Velaa je ekskluzivno mjesto te svojim gostima pruža potpunu privatnost.

velaa-5

Velaa je ostvarenje sna super luksuznog, ekskluzivnog, butik skrovišta. Ovo jedinstveno odredište u potpunosti je uklopljeno u arhipelag s plavim nebom i bogatim vodama Indijskog oceana.

velaa-1

Iznimno privatno utočište je elegantan spoj maldivske kulture i suvremenog luksuza. Naselje je dizajnirano u stile imena otoka, motivi kornjače, boje i uzorci kornjačina oklopa prožimaju posjed.

velaa-2

Naselje se sastoji od 43 privatnih vila, kuća i rezidencija te dvije četverokrevetne rezidencije. Osamnaest ih je napravljeno iznad vode a “Romantic Poll” rezidenciji moguće je pristupiti jedino uz pomoć broda, što još više doprinosi povećanju privatnosti i ekskluzivnosti boravka.

velaa-4

Gurmani će doći na svoje jer se Velaa diči svojim kulinarskim majstorijama koje nadgleda Parižanin Adeline Grattard ponosni nositelj Michelin zvjezdice te opsežnim vinskim podrumom. S tri restorana i dva bara gostima je na raspolaganju veliki izbor različitih vrsta kuhinja.

velaa-3

Privatni otok Velaa je jedan od malobrojnih hotela koje nude ekskluzivnu “My Blend” proizvode za lice i Clarins tretmane za tijelo za potpuno istinsko iskustvo. Spa s prvom snježnom sobom na Maldivima nudi neodoljiv spoj terapija i proizvoda u šest odvojenih vila iznad vode.

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially
Fotografije: Velaa