Pupitres vinski bar sjajan je konceptualni boutique vinske kulture

Smješten u samom srcu Zagreba, na adresi Frankopanska 2, Pupitres boutique vinske kulture predstavlja mjesto na kojem će se, uz budno oko sommelierke Jelene Šimić Valentić, promovirati vinska kultura u Hrvatskoj.

Vinoljupci i svi posjetitelji koji žele upoznati fina vina imati će priliku uživati i u najboljoj kavi, domaćoj hrani i jazz glazbi. U Pupitres baru će se održavati Vinske škole i radionice, a svi zainteresirani imat će pristup i drugim edukativnim sadržajima poput prave male knjižnice s knjigama o vinu, žestokim alkoholnim pićima, kavi, čajevima i slično.

Pupitres keksići uz vino podižu uživanje u vinu na novu razinu!

jelena-simic-valentic-2

Pupitres bar je mjesto na kojem se susreću ljubitelji vina i vinske kulture te vrutak znanja o vinima

Tu ćemo zajedno imati priliku raditi na promociji i uzdizanju vinske kulture u Hrvatskoj – izjavila je sommelierka Jelena Šimić Valentić.
Želja mi je svakome gostu, domaćem ili stranom, približiti vino na sasvim poseban način, učiti ih, ali i ponuditi gostima da ih kušaju vina i osjete istinsko oduševljenje vinima.”, kazala je Jelena Šimić Valentić.

Jelena posebnu pažnju posvećuje izradi vinske karte koja će sadržavati preko 150 vina iz Hrvatske i svijeta. Sva vina, baš kao i kava, čajevi i žestoka pića koja će se služiti, osobno je kušala i na listu stavila sama sommelierka te odražavaju njezin profesionalni svjetonazor i osobni stav prema ugostiteljstvu, vinu, vinarima i vinskoj kulturi.

OVDJE saznajte što nam je još iznjedrila ova sjajna sommelierka i kolumnistica Wish portala za kulturu življenja

Bilješke o vinu, vodič za svakog vinoljupca

jelena-simic-valentic-3

Sommelierka Jelena Šimić Valentić obećava svim vinoljupcima

„Zagreb od sada ima mjesto ispunjeno vinom, smijehom, pozitivnom energijom, toplim i vrijednim, educiranim osobljem u kojem ću vam osobno svaki dan otvoriti vrata i pozdraviti vas.

U Pupitresu će ujutro zamirisati najbolji i najintenzivniji miris kave, vrućeg kroasana i žitarica za doručak, preko dana vam omogućiti opušteno mjesto za odmor ili sastanak, a navečer ćemo se okupljati uz zvuk gitare i jazza, kušati vrhunska vina u društvu divnih ljudi uz platu pršuta, sira i najfinijeg ekstra djevičanskog hrvatskog maslinovog ulja i toplog domaćeg kruha.”

Prostor u kojem će biti smješten bar trenutno je u fazi rekonstrukcije, a proces uređenja bara moguće je iz dana u dan pratiti putem Facebook stranice Pupitres – boutique vinske gdje Jelena sve svoje doživljaje, iskustva i emocije želi podijeliti sa svima koji već posjećuju njezine radionice ili ju prate na društvenim mrežama.

jelena-simic-valentic-1

Uređenje interijera preuzela je dizajnerica Ivana Ferenčak

„Za uređenje bara prvenstveno me inspirirala sama Jelena, a onda i ono zbog čega će ovo postati nova žarišna točka našeg grada, a to je upravo vino.

U Pupitresu vinskom baru je zato sve u znaku vina: zidovi boje šampanjca, namještaj u tonovima crvenog vina različite starosti, uz poneki pink detalj u boji rozea. Luksuznim kamenim podovima, toplinu će dati nekoliko predmeta izrađenih u drvu koje je neizostavno za odležavanje vina.

Za opremu interijera koristili smo dizajnersku rasvjetu i namještaj poput lounge fotelji i dvosjeda Ace Hansa Hornemanna koji su ovogodišnji dobitnici prestižnih nagrada German Design Award i IF Design Award i koji će biti premijerno pokazani u našoj zemlji. Mnogo toga radimo po mjeri i samo za Jelenu, ali neka to ostane iznenađenje.”

Uz dopuštenje: lude ribe (sve fotografije)

Facebook Like Button