Dočekajte Novu 2020 godinu u Beču

Austrijska prijestolnica 30. godinu zaredom priprema jednu od najvećih novogodišnjih zabava u Europi.

Ako još niste odlučili gdje ćete dočekati 2020. godinu, zasigurno bi vas mogao oduševiti svečani program koji je za tu prigodu pripremio grad Beč.
Već 31. prosinca u 14 sati pa sve do 2 sata u novogodišnjoj noći pod zvjezdanim nebom u centru austrijske metropole održat će se jedan od najvećih dočeka Nove godine u Europi.

Popularni dvanaestosatni tulum na 12 lokacija u gradu, koji je od njegovih početaka do danas posjetilo oko 12 milijuna ljudi, ove se godine održava jubilarni 30. put pa će ponuda biti raskošnija no ikad.

beč vienna nova godina

Na takozvanoj „Silvestarskoj stazi‟ u centru grada posjetitelje uz bogatu gastronomsku ponudu očekuje i raznolik zabavni program rock i pop glazbe uz dašak operete.
Posebna plesna lokacija bit će pak ulica „Graben‟ koja će se pretvoriti u veličanstvenu balsku dvoranu na otvorenom s ponudom brzinskih tečajeva valcera.

A za ljubitelje klasične glazbe na velikom platnu ispred bečke Državne opere prikazivat će se live prijenos tradicionalne izvedbe poznate Straussove operete „Šišmiš‟.

Za nešto manje tradicionalnu zabavu tu je i nova zona susreta u centru grada pod nazivom „Friends in Vienna‟ koja će imati posebno mjesto za poljupce i prostor za speed dating za jednostavno i zabavno upoznavanje novih ljudi.

U takozvanoj „Ulici sreće‟ posjetitelji će pak moći zaviriti u svoju budućnost ili saznati što im piše u zvijezdama. Poseban ugođaj pružit će i novogodišnje vožnje brodom na Dunavu kao i vožnja luksuznim vlakom „Majestic Imperator‟.

beč dom crkva snijeg

Točno u ponoć vrhunac dočeka Nove godine u Beču okrunit će raskošan vatromet iznad gradske vijećnice.
S obzirom na to da ovaj grad 2020. godine slavi i 250. rođendan velikog skladatelja Ludwiga van Beethovena, kao uvod u „Beethovenovu godinu‟ zasvirat će čuvena „Oda radosti‟.

A za borbu protiv novogodišnjeg mamurluka posjetitelji će već idućeg jutra na trgu ispred gradske vijećnice moći uživati u doručku uz prijenos koncerta Bečke filharmonije.

Više informacija o programu proslave Nove godine u Beču možete pronaći ovdje: https://wienersilvesterpfad.at/en/.

Facebook Like Button