Renoviranje stana: zlatna  pravila za razgovor s majstorima

Dolazak svojoj kući nakon posla, putovanja ili odmora u svima budi jedan poseban užitak, osjećaj slobode i spokojstva. Stoga su razlozi za uređenjem kuće ili stana na prvom mjestu kada počnemo sastavljati listu želja stanovanja.

Pri kupovini kuće ili stana ponekad je potrebno temeljito preuređenje ili uređenje određenih prostorija prema našim zamislima.

stan kuca stanovanje

Riječ stručnjaka je svakako dobrodošla u takvim trenucima no ponekad se dogodilo da niti nakon preuređenja nismo sasvim zadovoljni. U današnjim kriznim vremenima svakako nije lako odvojiti novac za veće vrste zahvata i adaptacija kuće pa smo napravili vodič koji će vam pomoći da izbjegnete pogreške pri renoviranju stana ili kuće..

stan kuca stol namjestaj parket

Podovi

Ako su u pitanju prostorije u koje treba postaviti parkete nikako vam ne savjetujemo da štedite. Naime, jeftini plastični imitatori parketa ostavljaju jadan dojam, a osim svega niti ne traju dugo. Uložite u prave parkete bilo od hrasta ili nekog drugog jeftinijeg drveta, ali neka oni svakako budu drveni. Dojam cijelog prostora bit će puniji, topliji i profinjeniji.

parket namjestaj stan kuca

Bojanje zidova

Ovisno o tome što namjeravate staviti na zidove uvelike ovisi boja prostorije. U slučaju da imate dosta slika, fotografija, detalja kojima kanite ukrasiti zidove onda se možete odlučiti na posve bijelu boju ili neku skroz neutralnu. U slučaju da želite imati asketski izgled prostora bez mnogo detalja bilo bi bolje da se odlučite za neku puniju boju u skladu s dekorom i namještajem.

spusteni strop bojanje zidova kuhinja

Spušteni stropovi

U slučaju da zaista mislite da su vam stropovi previsoki, što je moguće isključivo u zgradama starijima od 100 godina, svakako se odlučite za fine gipsane ploče. Mada imajte na umu da prostor uvijek izgleda otmjenije, zračnije i prostranije ako su stropovi viši. Razne izvedbe spuštenih stropova mogu od vašeg doma napraviti izgled čekaonice ili jeftinog ureda.

bojanje farbanje kuca stan

Vrata i prozori

Nikada, ali baš nikada plastični prozori i vrata ne ostavljaju dojam lijepog i ugodnog prostora. Nemojte misliti da ste prošli jeftino i dobro ako se odlučite na njih isključivo zbog cijene.
Plastični prozori i vrata s vremenom mijenjaju i svoju formu zbog razlika u temperaturama i počinju se neugodno savijati od mnogobrojnih zatvaranja i otvaranja.
Odlučite se radije za kvalitetnu drvenu ili aluminijsku formu prozora i vrata koja dobro štiti od propuha ili vanjskih utjecaja, a ostavlja i dojam luksuznije uređenog stana ili kuće.

kuca stan stolice

Stilovi u prostoru

U slučaju da ste ludo zaljubljeni u mediteranski stil onda svakako tako trebate urediti cijeli dom. U slučaju da samo jednu prostoriju uredite u nekom primjerice orijentalnom ili afričkom stilu ta prostorija će izuzetno stršati i s vremenom ćete shvatiti da vaš „Bali“ stil samo tamo i pripada. Ovisno u kojem podneblju živite tako trebate i urediti svoj dom, jer će on biti u potpunom skladu s okolinom i stilom života.

Facebook Like Button