Zavirite u ekskluzivan resort Port 9 na Korčuli

Smješten u Zaljevu školjki, maloj, slikovitoj i idiličnoj uvali, samo dva kilometra od Korčule, okružen raskošnom mediteranskom vegetacijom i morskim plavetnilom ovaj resort čine 4 paviljona s ukupno 170 soba, boutique hotel Melion, raskošna vila i ljetnikovac Andreis, izvrsna tri restorana te različiti lounge i caffe barovi.

port-9-resort-wellness-spa

Port 9 uređen je u modernističkom stilu s prizvukom nekog starog vremena. U potpunosti je odraz destinacije i povijesti grada Korčule koja se proižma upravo kroz uređenje.

Na zidovima se diskretno naziru stare karte korčulanskih kamenoloma i nacrti buške i gajete, a goste će u jedinstvenom spa centru dočekati okusi arancina i klašuna uz mirise ružmarina i lavande.

port-9-resort-villa-andreis

Prošećimo resortom

Za uređenje su korišteni najfiniji prirodni materijali poput drva i kamena, a ono što se posebno ističe su makete starih brodova koje vise sa stropa kao glavni light motiv uređenja hotelskog restorana.

Boje koje prevladavaju inspirirane su morem i Dalmacijom, morsko i ledeno plava, boja pijeska, svijetlo bež i bijela, a jedini odmak od jednostavnosti koja se proteže kroz cijeli interijer su stare karte na zidovima i mozaik pločice.

Uređen po najsuvremenijim hotelskim standardima ovaj resort ima sve što modernom putniku treba.

port-9-resort

Posebnost resorta je i ekskluzivan boutique hotel Melion, hotel iz 30-ih godina 20. stoljeća s luksuznim sobama i predsjedničkim apartmanom koji su posjetili mnogi slavni gosti u razdoblju prije Drugog svjetskog rata, kada je hotel bio na vrhuncu popularnosti.

restoran

Kako je resort dobio ime

Ime Port 9 Resort inspirirano je Korčulom, gradom slavnog Marka Pola, kao sigurnom lukom čija povijest seže još od antičke Grčke.

Korčula je bila I najbitnija venecijanska luke na srednjodalmatinskim otocima, a i danas je, dok broj 9 simbolizira broj kula koje okružuju staru gradsku jezgru – Veliki Revelin, Mala kneževa kula, Velika kneževa kula, Kula zapadnih morskih vrata, Kula Kanavelić, Kula Zakerjan, Kula svih svetih, Mali Revelin i Forteca.

port-9-resort-restaurant

Dodatne atrakcije i sadržaji resorta

Resort će imati vodene atrakcije te posebno razvijeni program animacije za najmlađe, dok će odrasli moći uživati u modernom infinity bazenu.

port-9-resort-bazen

Misao vodilja Port 9 Resorta bila je stvoriti oazu u kojoj će gosti pobjeći od užurbane svakodnevnice, opustiti se i priuštiti si odmor koji će im omogućiti da se posvete sebi i onome što ih čini sretnima i ispunjenima.

Posebna pozornost posvećena je zelenom pristupu te maksimalnom korištenju prirodnih resursa. Gosti će ovdje moći nesmetano uživati u voću, povrću i začinima koji rastu u vrtu resorta te domaćem maslinovom ulju koje će se proizvoditi upravo od maslina koje tamo rastu.

boutique-hotel

Osim u navedenom, brojni će gosti tako ovo ljeto moći uživati u turama po nevjerojatnim korčulanskim vinarijama i kušanju pošipa i vina grk, atraktivnim biciklističkim stazama kroz mirisnu šumu, istraživanju lokalnog podmorja, opuštanju duha i tijela u wellnessu, bogatoj gastronomiji i kulturi prekrasne Korčule te najboljoj hrvatskoj lokaciji za surfanje i sve to dok noće u prekrasnom Port 9 resortu.

bazen

Izdvojeno:

> U PORT 9 RESORT, jedinstveni moderni resort investirano je 75 milijuna kuna.
> Za cijeli projekt zadužena je Kaliterna Arhitektura na čelu s priznatim arhitektom Dujom Kaliternom koji potpisuje i unutarnje uređenje resorta i svih njegovih zgrada.
> Brand, strategiju, vizualni identitet i koncept Port 9 resorta osmislila je agencija Fabular.

Uz slogan “Sunny side of you” PORT 9 inspirira goste na otkrivanje vlastite sunčane strane.