Restoran zbog kojeg ćete još više zavoljeti Split

Hotel Ora već je dobro poznato ime na splitskoj turističkoj karti. Zamišljen kao mjesto koje uspješno spaja rad i odmor, tzv. hollywork, Ora je postao mjesto nove generacije mladih poslovnih ljudi koji vole svoj poso i uživaju u onome što rade, no u životu traže i druge užitke.

restoran-allora-split

Restoran Allora mjesto gastronomskih užitaka

Hotel Ora svoj je restoran Alorru preuredio, proširio i sada privlači još više gostiju koji znaju cijeniti dobre kulinarske užitke.

Naime, razlog tome je velika dossadašnja posjećenosti ovog restorana, kako od strane gostiju hotela, tako i od strane Splićana, koji su inače na glasu kao veliki gurmani i poznavatelji dobre ”spize”.

Restoran Allora_9

Menu je proširen nekim novim jelima, ali je i zadržao klasike po kojima je poznat među brojnim gastro ljubiteljima, poput prefinih polpeta od kozica ili sabljarke s prženim mladim krumpirom.

Restaurant u splitu split Allora

Ljubitelji zdravih zalogaja zasigurno će se odlučiti za super zdravu salatu s grilanom piletinom i poširanim jajem ili pak osvježavajuću salatu s konfitiranom tunom i kvinojom.

restoran-allora-split-2

Ukoliko ste više ljubitelj kvalitetnih fast food klasika, ovdje možete pojesti izvrstan burger ili pak hotelski klasik – club sendvič.

Pritom je važno naglasiti kako je u restoranu Allora sve homemade, od sočnih peciva do umaka, a homemade je i tjestenina, koja se može isprobati u nekoliko varijanti.

Od glavnih jela izdvajaju se još biftek s crnim tartufom, argentinski steak, poširani filet lubina na spiraliziranom povrću i hobotnica, a ukoliko više preferirate manje zalogaje uz času kvalitetnog vina, idealno će poslužiti tacosi.

restoran-allora-split-3

A s obzirom da se doručak često naziva i najvažnijim obrokom u danu, u restoranu Allori je poseban naglasak stavljen upravo na njega. Gosti mogu birati između različitih vrsta jela, bilo da preferiraju slanu ili slatku varijantu.

restoran-allora-split-5

Fokus im je isključivo na sezonskim, svježim i lokalnim namirnicama, iz dalmatinskog podneblja, od kojih svakodnevno stvaraju prave male gastro čarolije.

Bilo da želite prigristi fini zalogaj uz piće, doći na finu romantičnu večeru, poslovni ručak, isprobati fantastični doručak ili brunch ili pak organizirati slavlje (restoran prima do 100 ljudi), restoran Allora nudi za svakog ponešto.

Kao novitet u ponudi ističe se business lunch, posebno kreirani meniji pristupačnih cijena, dostupni kao ”marenda” svakim radnim danom od 12 do 16 sati.

restoran-allora-split-1

Interijer restorana Aloora kao stvoren za uživanje

Kao i kod kreiranja jelovnika, velika pažnja posvećena je dizajnu interijera, koji odiše sjajnim eklektičnim štihom.

Riječ eklektika korijene vuče u grčkom jeziku, a u prijevodu znači ‘birati najbolje’.
I upravo tom filozofijom vodili su se vlasnici, odabravši fantastične komade i elemente različitih tekstura, uzoraka i oblika, naizgled nepovezane, no koje zajedno tvore savršenu cjelinu.

Kombinacija žarko žute, minimalističke sive i sofisticirane boje karamele provlači se kroz pažljivo odabrane komade namještaja, u materijalima poput popularnog pliša i luksuzne kože.

restoran-allora-split-4

Biljke su u posljednje vrijeme postale neizostavan element u dekoriranju interijera, a svojom pojavom i energijom fenomenalno podižu cjelokupan vizualni identitet i izgled i ovog restorana.

Kao iznimno atraktivan detalj u interijeru ističe se staklena stijena, na kojoj dominira predimenzionirana crna komoda ispunjena divnim zelenilom.

Restoran Allora_1

Najupečatljiviji detalj u restoranu nesumnjivo je rasvjeta, odnosno neobične i moderne rasvjetne instalacije, koje dolaze u različitim metalnim, geometrijskim oblicima, odajući dojam kako ovdje nisu samo u funkciji rasvjetnog tijela, već su i svojevrsna umjetnička djela.

Allora je novo ime na splitskoj gastronomskoj karti, koje nipošto ne smijete propustiti ukoliko se nađete u ovom šarmantnom gradu po Marjanom.

Adresa je Poljička vesta 26E. A dok ih ne posjetite, njihove gastro čarolije možete pratiti na Instagram i Facebook stranici restorana.

Facebook Like Button