Salata od pečenog odreska s umakom od majoneze i peršina

Za sve koji obožavaju salate, u kojima ima i mesa, ovaj recept s junetinom, majonezom i peršinom kao stvorena je brz i hranjiv obrok, bilo kao ručak ili ranija večera.
O blagodatima peršina već mnogo znamo, no podsjetimo da je ljekoviti peršin moćan saveznik mršavljenja i borac protiv bora :)
Saznajte više o moćnom peršinu OVDJE

Salata od pečenog odreska s umakom od majoneze i peršina

SASTOJCI:
450 grama junećeg ramsteka
300 grama majoneze
60 grama svježeg lista peršina
1 jušna žlica bijelog vinskog octa
100 grama rikule
100 grama mrkve
100 grama žute paprike
10 cherry rajčica
5 rotkvica
Sol i papar, po ukusu

PRPREMA:
Junetinu sobne temperature ispecite na zagrijanoj i suhoj grill tavi.

Ovisno o težini, debljini i željenom stupnju termičke obrade, meso pecite 7 do 12 minuta. Ramstek možete okrenuti nekoliko puta prilikom pečenja, a za srednji stupanj pečenosti, sredina mesa trebala bi dosegnuti oko 65 stupnjeva što ćete postići uz 8 minuta pečenja na grill tavi.

Recept: Zvijezda

Kad je pečeno, meso odložite sa strane, posolite ga i poparite po želji pa ga pustite da odleži najmanje 10 minuta na toplom mjestu. Za to vrijeme pripremite salatu i dressing.

Dressing možete pripremiti ručno; sitno nasjeckajte svježi list peršina i pomiješajte ga sa Zvijezda majonezom, a možete ga pripremiti i u multipraktiku. Prvo dodajte željenu količinu peršinovog lista i usitnite ga. Zatim dodajte žlicu bijelog vinskog octa i Zvijezda majonezu te još jednom kratko uključite multipraktik da se namirnice pomiješaju.

Salatu operite, cherry rajčice prepolovite, rotkvice tanko narežite, mrkvu naribajte, a papriku narežite na kockice. Povrće pomiješajte u dubokoj posudi s jednim djelom pripremljenog dressinga pa servirajte salatu na tanjur. Preko salate posložite tanko narezane šnite odležanog ramsteka i dodatno začinite cijeli tanjur preljevom za salatu od Zvijezda majoneze i peršina.

Dobar tek!
Recept: Zvijezda