Savršenstvo luksuznih kafića u modnim trgovinama

U Londonu raste trend otvaranja luksuznih ugostiteljskih mjesta koji nude hranu, piće i ugodno mjesto za druženje unutar trgovina etabliranih modnih kuća kako bi svojim kupcima pružili novu razinu iskustva. Odabrali smo tri vrhunska kafića koja su otvorena za užitak njihovih kupaca.

Chucs Restaurant & Café

30 Dover St, Mayfair
chucs-restaurant-cafe-1
Chucs Restaurant & Café smješten je u samom srcu dućana u Dover Streetu i jako je brzo postao iznimno popularan za sve koji su se tek upoznali ili su bili obožavatelji ovog luksuzne talijanske marke. Ovo udobno i intimno mjesto podsjeća na boravak unutar luksuzne jahte na kojoj bi se mogli nositi Chucs kupaći kostimi, a svojim gostima nudi klasičnu talijansku kuhinju kao što je domaća Tagliolini tjestenina za koju je zadužen glavni kuhar Alessandro Verdenelli. Savršeno ukusan tiramisu slastica je u kojoj se uživati i koja se ne propušta u Chucsu. Uživanje u hrani i piću nadopunjava prepoznatljivi talijanski stil interijera sve od mramornog poda pa do poliranog tamnog drveta te duboko plave kože koja imitira morske boje obale Amalfi.

Thomas’ at Burberry

5 Vigo St, Mayfair
thomas-at-burberry
Proslavivši 160. godišnjicu postojanja, Burberry je i dalje ostao jedan od značajnih kuća britanske modne industrije, poznat po svojim inovativnim balonerima i modnim kampanjama s poznatim osobama, uključujući i nedavni promotivni kratki film s Domhnall Gleesonom i Lily James. Luksuzni kafić Thomas’ ujedno je i mjesto u kojem se može i jesti, nalazi se unutra dućana, odražava nasljeđe ovog vrhunskog brenda, nudeći cjelodnevni jelovnik s proizvodima koji se nabavljaju od malih poljoprivrednih gospodarstava i vrhunskih proizvoda diljem ujedinjenog kraljevstva. Na jelovniku se nalaze klasična jela poput pastirske pite pa sve do jastoga s čipsom. Dio jelovnika naslovljen “From the Aga” nudi svojim kupcima i originalna škotska peciva scones, slatka peciva crumpets i čajne kolačiće. Više britanskih poslastica od ovoga teško da se može ponuditi.

Ralph’s Coffee & Bar

173 Regent St, Mayfair
ralph-s-coffee-bar
Smješten unutar novog vrhunskog Polo Ralph Lauren dućana, diskretan ulaz u Ralph’s Coffee & Bar omogućuje svojim gostima da ostave užurbanost ulice Regent iza sebe. Ulaskom u ovaj miran svijet jedino pitanje koje si gost može postaviti je “Kava ili koktel?”. Ako odabir nije pao na vrhunsku kavu iz La Columbe odgovor bi svakako trebao biti koktel, jer je Old Fashioned i više nego dobar. I u Londonskom Coffe baru Ralph’s vidljiva je prepoznatljiva crta uređenja interijera kao i u New Yorku i Parizu a prepoznatljivi kultni dizajn ogleda se u kožnim sjedalima, mesinganom baru, detaljima vezanih u konje i konjički sport za koje se veže ovaj vrhunski brend. Intimna i topla atmosfera, nalik klubu, pojačana je zelenom čojom kojom su obloženi zidovi, ali i tradicionalnim barskim grickalicama koje odaju američki stil i duh barske atmosfere. Osim kave i koktela gosti se mogu počastiti klasičnim sendvičima ili zasladiti desertima koji će oduševiti svakog tko ih proba. Smješten je u Mayfairu, i već je stekao vjerne posjetitelje koji se iznova vraćaju i uživaju u mirnoći i sofisticiranosti svog novog omiljenog mjesta.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially