Slovački hoteli

Ugodan odmor u još neotkrivenom turističkom biseru središnje Europe.

Slovačka možda nije popularna kao susjedna Češka, Austrija ili Mađarska – ali to ne znači da putnicima ne nudi mnoštvo raznolike ponude. Visoke i Niske Tatre omiljeno su odredište za ljubitelje skijanja, planinarenja i drugih aktivnosti na otvorenom.

Bogatu kulturu i povijest ovog kraja moguće je otkriti u Bratislavi i Košavi, dok je zemlja popularna i po brojnim toplicama koje su cijenom prihvatljivije od poznatijih susjeda. Sukladno tome, Slovačku posjećuju turisti različitih generacija – od studenata na proputovanju Europom i poslovnjaka, preko obitelji s djecom do putnika starije dobi.

Diljem ove države možete pronaći više stotina hotela najrazličitije kategorizacije, a ponuda ovisi o regiji i tipu turizma koji promovira. Glavni grad i skijaške meke nude hotele najvišeg standarda poznatih svjetskih tvrtki koji jamče vrhunsku uslugu i prekrasno iskustvo. Hoteli s dvije ili tri zvjezdice česta su pojava oko takozvanog slovačkog mora – jezera Zemplinska Širava, koje najčešće posjećuje domaće stanovništvo.

U Slovačkoj se i danas osjeća duh prošlih vremena, pa ćete ovdje naći hotele koji podsjećaju na otmjeno nasljeđe Austro-Ugarske monarhije, ali i pomalo demodirani stil iz socijalizma.

Smještaj je uvijek dobro rezervirati unaprijed – a ako to učinite putem Interneta moguće je ostvariti i značajne popuste. Ne treba  zaboraviti niti first minute te last minute ponude u sklopu kojih se nude akcijske cijene smještaja, ili pak gratis boravak za djecu mlađe dobi.

5 Wish preporuka:

HOTEL: FALKENSTEINER BRATISLAVA
LOKACIJA: Bratislava (Pilárikova ulica 5)
KONTAKT: tel.: +421/(0)2/592 36 100; e-mail: reservation.bratislava@falkensteiner.com

HOTEL: GRAND HOTEL KEMPINSKI
LOKACIJA: Strbske Pleso, Visoke Tatre (Kupeina 6)
KONTAKT: tel.: +421 52 3262 222; e-mail: reservations.hightatras@kempinski.com

HOTEL: GRAND SERGIJO
LOKACIJA: Pieestany (Odborarska 7)
KONTAKT: tel.: +421 33 77 266 46, e-mail: hotel@sergijo.sk

HOTEL: YASMIN
LOKACIJA: Košice (Tyršovo nábrežie 1)
KONTAKT: tel.: +421 55 795 11 00; e-mail: reservation@hotel-yasmin.sk

HOTEL: TRI STUDNIČKY
LOKACIJA: Ski resort Jasna, Niske Tatre (Demanovska dolina 5)
KONTAKT: tel.: +421 44 2901 322; e-mail: info@tristudnicky.sk

Facebook Like Button