Tihana Barišić žena u bijelom

Tihana Barišić jedna je od domaćica ovogodišnjeg izdanja Le Diner en Blanc popularnog pariškog pop-up piknika koji ujedinjuje duh prijateljstva, glamur i europsku eleganciju, a ove godine održava se i u Zagrebu. Ovaj vid odličnog druženja i zabave održava se u više od sedamdeset gradova diljem svijeta uključujući London, Sydney, Tokio, Mexico City, Toronto i Los Angeles, s više od sto tisuća posjetitelja godišnje, a što sve možemo očekivati u zagrebačkom duhu ispričala nam je Tihana koja zaista strastveno voli ovaj projekt.

W: Kako vas je život odveo u Monaco? Recite nam nešto o sebi ukratko?
Rođena sam u Zagrebu gdje sam pohađala osnovnu školu do svoje 13. godine, kad su Ujedinjeni Narodi ponudili tati posao u Monacu koji je i prihvatio. Tada mi je to bila strašna vijest, jer je to značilo biti odvojena od mojih prijatelja. U prvih 6 mjeseci nakon odlaska u Monaco, od prijatelja sam dobila više od 600 pisama i na sve sam odgovorila! Praznike sam, naravno, provodila u Hrvatskoj! Gimnaziju i filozofski fakultet završila sam u Francuskoj, a potom sam se zaposlila u Monacu u međunarodnoj tvrtki za organizaciju evenata te vrlo brzo otkrila da je to posao koji stvarno volim!

Tihana BarišićW: Čime se bavi vaša tvrtka?
Vlastitu tvrtku koja se bavi organizacijom događanja “TB EVENTS” otvorila sam 2000. godine u Monacu. S obzirom na to da sam sve godine provedene van Hrvatske i dalje redovito dolazila u Zagreb, uvidjela sam da u ovdje nije bio razvijen jedan važan sektor, a to je iznajmljivanje namještaja za evente. Tako sam 2014. godine, uz tvrtku u Monacu, otvorila i tvrtku TB EVENTS Organisation d.o.o. u Zagrebu, koja namještaj za evente proizvodi u Hrvatskoj i iznajmljuje ga po cijeloj Europi! U skoroj budućnosti bih voljela, uz namještaj, dodati i izradu pravih scenografija za evente koje će još vise pridonijeti ljepoti, čaroliji i uspjehu događanja. Bilo to vjenčanje, korporativni event ili nešto drugo.

W: Jedna ste od organizatora zagrebačkog izdanja Le Diner en Blanc. Kako je došlo do suradnje s tvrtkom MPG?
Upravo kad sam započela proizvodnju namještaja, jedna zajednička prijateljica me upoznala s Joeom Bašićem kojemu se ideja svidjela te je postao moj prvi klijent tražeći me da opremim VIP dio za Ultra Music Festival. Tako je krenula moja suradnja s tvrtkom MPG. S obzirom na to da je moj namještaj isključivo bijele boje, Joe nazvao i pitao da li bih željela s njim biti jedan od organizatora zagrebačkog izdanja Le Diner en Blanc. I eto, sad sam dio tog fantastičnog tima!

W: Možete li nam reći više o projektu Le Diner en Blanc?
Le Dîner en Blanc popularni je pariški pop-up piknik koji ujedinjuje duh prijateljstva, glamur i europsku eleganciju, a poznat je po strogim pravilima odijevanja koja zahtijevaju isključivo sve bijelo. Gosti lokaciju održavanja saznaju tek sat vremena prije početka, a sa sobom moraju donijeti i vlastiti prijenosni bijeli stol, bijele stolice, bijele stolnjake, pribor za jelo te gourmet košaru za dvoje. Danas se održava u više od sedamdeset gradova diljem svijeta uključujući London, Sydney, Tokio, Mexico City, Toronto i Los Angeles, s više od sto tisuća posjetitelja godišnje, a 20. svibnja će se i Zagreb priključiti toj velikoj obitelji.

W: Što sudionici mogu očekivati od zagrebačkog izdanja?
Osim jedinstvenog iskustva, posebnost ove večere je to što gosti sve moraju sami donijeti i potruditi se oko obroka, a uvijek bude najljepše uživati u rezultatima vlastitog truda. Također, Diner ne Blanc potiče druženje i upoznavanje novih ljudi jer si svi međusobno pomažu postaviti namještaj i uživaju u zajedničkom obroku. Ono što uvijek bude spektakularno i oduševi goste je i zabavni program koji je također tajna do početka večere. Ovim putem željela bih i potaknuti sve koji dolaze na Le Diner en Blanc da budu što kreativniji kada je riječ o dekoracijama za stol, malim detaljima, te odjeći jer ih osim posebnog doživljaja za njihov trud i kreativnost očekuju i nagrade.

Za one koji žele prepustiti stručnjacima odabir delikatesa za večeru u bijelom, ponudili smo i mogućnost kupnje košara koje će pripremiti vrhunski chefovi zagrebačkih restorana Okrugljak, Dubravkin put, Baltazar, Basta i Spoon, a goste će dočekati na lokaciji. Također, postoji i mogućnost online rezervacije namještaja.

W: Mogu li se još uvijek osigurati ulaznice za Le Diner en Blanc?
Svi zainteresirani se moraju registrirati na službenoj stranici Le Dîner en Blanc nakon čega će im stići potvrda organizatora da mogu kupiti svoju ulaznicu. Broj mjesta je ograničen stoga pozivam sve da to učine što prije kako bi osigurali svoje mjesto na premijernom izdanju zagrebačke večere u bijelom.

Facebook Like Button